“Čarobnjak iz Oza” najbolja predstava na “Malom Joakimu”

“Gran pri” 10.Festivala predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” pripao je predstavi “Čarobnjak iz Oza” Kruševačkog pozorišta.

Stručni žiri u kojem su bili dramski pisac Igor Bojović, kompozitor Asim Sarvan i glumac Milutin Vešković nagradu za najbolju režiju dodelio je Zoranu Lozančiću, reditelju “Čarobnjaka iz Oza” dok je nagradu za glumačko ostvarenje dobio Dejan Tončić za ulogu Lava.

Pozorište za decu iz Kragujevca dobilo je tri nagrade na “Malom Joakimu” za predstavu “Jan Bibijan”. Svila Veličkova je nagrađena za scenografiju a Miloš Milovanović i Darija Nešić za glumačka ostvarenja.

Nagradu za kostimografiju dobila je Milica Grbić Komazec za predstavu „Alisa u zemlji čuda“ Narodnog pozorišta Pirot, priznanje za autorsku muziku Miroljub Aranđelović Rasinski za predstavu „Palčica“ Narodnog pozorišta Užice a nagradu za dramski tekst Gorana Belančević za predstavu „Ljubičasta bajka“Kraljevačkog pozorišta.

Prema oceni publike najbolja predstava je „Čarobnjak iz Oza“ Kruševačkog pozorišta koja je dobila ocenu 4,89.

Na Festivalu “Mali Joakim” nastupilo je sedam predstava a nagrade će dobitnicima biti uručene večeras u Kruševačkom pozorištu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content