OPASNOST ZA ĐAKE: “Crna tačka” u Žabaru

Javila nam se jedna čitateljka i poslala sledeći materijal i video snimak. Sve se odnosi na potencijalnu saobraćajnu “crnu tačku” u Žabaru.

“Poštovani, želela bih i vama da se obratim u vezi jednog velikog problema, ako možete da objavite, pišete na tu temu. U pitanju je bezbednost dece u školi, konkretno OŠ Žabare. Nigde signalizacije, nigde pešački, ništa što ukazuje na zonu škole. Put je dosta prometan i zar treba da nastrada neko dete da bi neko reagovao. Evo samo mali delić šta sam zabeležila pre par dana dok sam čekala dete, pa sami procenite koliko je ozbiljno.”

Postojeća saobraćajna signalizacija ukazuje na naseljeno mesto. Međutim, u pitanju je dugačak pravac na kome nesavesni vozači voze prilično brzo i postoji realna opasnost za pešake. Posebno u situacijama kada sa strane stoji parkirani autobus iz koga izlaze putnici, jer je tada preglednost značajno umanjena i za pešake, i za vozače.

U prethodnih par meseci Savet za bezbednost saobraćaja je pokrenuo mnoge akcije. Nije poznato da li je i ova lokacija bila obuhvaćena.U svakom slučaju, neko bi morao da se pozabavi ovom lokacijom, i to pre nego što se desi neka strašna tragedija.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content