Dejan Stanković – Ždrokinac oslobođen optužbe za ubistvo zubara Rokića!

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu, kojim je predsedavala sudija Dragana Maksimović, oslobodilo je Dejana Stankovića – Ždrokinca optužbe da je početkom marta pretprošle godine ubio zubara Milutina Rokića.

Pošto je reč o prvostepenoj presudi Stanković je odmah pušten na slobodu, ali mu putne isprave, srpski i južnoafrički pasoš, neće biti vraćene, jer je tužilaštvo najavilo da će se žaliti na presudu.

Milutin Rokić je ubijen ispred svog stana 2. marta 2014. godine
Milutin Rokić je ubijen ispred svog stana 2. marta 2014. godine

U obrazloženju presude se navodi da u sudskom postupku nije dokazano da je Dejan Stanković izvršio delo za koje se tereti.

Na gelenderu zgrade su pronađeni tragovi DNK koji mogu da pripadaju Dejanu Stankoviću, ali i njegovom bratu blizancu Vojinu. Čarapa koja je pronađena ima DNK koji može da pripada Dejanu, ali i Vojinu Stankoviću. Video snimak snimljen kamerom u ulazu broj 2 pokazuje da je jedan od braće bio tu, ali ne i koji od njih. – navodi se u presudi.

Za sud je bilo bitno i to što tužilaštvo nije uspelo da dokaže gde se u vreme ubistva nalazio Vojin Stanković. Pošto ima švedske isprave Vojin Stanković je tokom 2014. i 2015. godine više puta ulazio i izlazio iz Srbije, ali granična policija nije evidentirala sva kretanja, jer je koristio i lažne isprave.

Nije dokazano da Vojin Stanković u vreme ubistva nije bio u Kruševcu. Video snimak je snimio 17 minuta pre ubistva lice koje drži u ruci pištolj, u ulazu broj 2, a ne u broju 4 gde je ubijen Rokić. Na čauri koja je pronađena u ulazu broj četiri nije nađen DNK braće Stanković. – stoji u obrazloženju presude.

Stankovićevi rođaci i prijatelji su čitanje presude propratili ovacijama, dok je on kratko rekao:

Hvala Bogu da u ovoj zemlji ima pravde!

Zamenik višeg javnog tužioca Miodrag Surla, koji je za Dejana Stankovića tražio kaznu od 14 godina zatvora, najavio je žalbu Apelacionom sudu.

Članovi Rokićeve porodice su bili šokirani oslobađajućom presudom, ali nisu bili voljni da daju izjave.

Milutin Rokić je ubijen 2. marta 2014. godine ispred svog stana u Čupićevoj ulici. U večeri ubistva snimljena je osoba sa kačketom u pletenoj crnoj jakni sa kapuljačom i amblemom na rukavu. Oba predmeta pronađena su kod Dejana Stankovića.

Braća Stanković su uhapšena krajem marta prošle godine, ali je Vojin kasnije pušten.

Ždrokinci i Rokić su odrasli zajedno, ali ih je životni put odveo na različite strane. Rokića na Stomatološki fakultet, a blizance u zatvor, zbog pljačke banke, a potom u inostranstvo. Poslednjih godina nisu bili u kontaktu, a špekulisalo se da su braća Stanković Rokiću dugovali novac koji nisu mogli da vrate.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content