DEMOKRATSKA STRANKA: Povećanje poreza je novi namet za građane

Odbornici Demokratske stranke kritikuju odluku Skupštine grada Kruševca o uvećanju poreza na imovinu i javno-privatno partnerstvo u oblasti javne rasvete.

Odbornik Milomir Marinković je komentarisao Odluku o uvećanju poreza na imovinu.

Objašnjenje da je, zbog povećanja cena nekretnina ovo povećanje moglo biti i  daleko veće, licemerno je kada se zna kakav je materijalno socijalni položaj građana. Povećanje poreza za deset do dvadeset odsto je dodatni namet građanima, naročito onima u trećoj i četvrtoj zoni u kojoj je uglavnom reč o poljoprivrednom zemljištu“, smatra Marinković.

Marinković je kritikovao i javno privatno partnerstvo koje je grad sklopio u oblasti javne rasvete uz ocenu da bi jeftinije bilo da je uzeo komercijalni kredit za rekonstrukciju rasvete i zamenu živinih led sijalica. Rekao je i da je na rekonstrukciju javnog osvetljenja u selima potrošeno oko 900 miliona dinara, a da tek predstoji novi ugovor i novi trošak za područje grada.

Milija Jezdić, predsednik Foruma penzionera Demokratske stranke i član Odbora za kadrovska pitanja, ima ozbiljnu sumnju u način formiranja Saveta za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana.

Izbor je bio krajnje netransparentan. Odbor za kadrovska pitanja nije imao uvid ni u biografije prijavljenih kandidata niti u postupak njiihovog testiranja i rangiranja”, tvrdi Jezdić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content