Demokratska stranka Srbije istupila iz vlasti u Kruševcu

0

Demokratska stranka Srbije istupila je iz vladajuće koalicije u Kruševcu jer koalicioni partneri, SNS i SPS, nisu želeli da smene direktore i funkcionere koji su pre nekoliko meseci napustili ovu stranku.

Nakon pokušaja visokih funkcionera DSS u Kruševcu da rasformiraju gradski odbor i prevedu ga u neko fantomsko udruženje građana oni su isključeni iz stranke. Među njima ima i onih koji su sa liste DSS-a dobili odbornički mandat kao i imenovanih gradskih funkcionera i direktora. Obratili smo se koalicionim partnerima sa zahtevom da se utvrdi status isključenih članova DSS ali su ga oni ignorisali. Zato smo 30. septembra doneli odluku o istupanju iz koalicije i svoje delovanje nastavićemo kao opoziciona stranka”, objasnio je na konferenciji za novinare Saša Anđelković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Saša Anđelković, predsednik Gradskog odbora DSS u Kruševcu foto S.Milenković
Saša Anđelković, predsednik Gradskog odbora DSS u Kruševcu foto S.Milenković

Nakon izbora 2012. godine , na kojima je osvojila šest odborničkih mandata, Demokratska stranka Srbije je postala deo vladajuće koalicije u Kruševcu. Prema koalicionom sporazumu pripala su im tri mesta u Gradskom veću, funkcija pomoćnika gradonačelnika za društvene delatnosti, direktorske pozicije u „Gradskoj toplani“ i Veterinarskoj stanici…

Pre nekoliko meseci DSS su napustili ili su isključeni iz stranke gradski većnici Ivan Mijačić, Nebojša Paunović i Aleksandar Božidarević, potpredsednica gradske skupštine Biljana Dačić, direktor „Gradske toplane“ Dragan Azdejković ali su i dalje ostali na svojim funkcijama.

Ti građani, koji su trgovali izbornom voljom građana kako bi zadržali funkcije, ne predstavljaju nikoga za koga su glasali Kruševljani. Mirjana Zlatanović je podnela ostavku na funkciju pomoćnika gradonačelnika za društvene delatnosti. Što se tiče ostalih funkcionera iz redova DSS mi smo na raspolaganju koalicionim partnerima. Nećemo da podnosimo ostavke i otežavamo poslovanje svojih ustanova“, kazao je Anđelković koji je direktor Veterinarske stanice.

Demokratska stranka Srbije je nakon isključenja i odlazaka spala na samo dvojicu odbornika u gradskoj skupštini, Srbu Milosavljevića i Miroljuba Radojkovića, te tako izgubila odborničku grupu.

U stranci ističu da je DSS, pored funkcionera, napustilo još desetak članova „ali se mnogo veći broj bivših članova vratio“.

Izlaskom DSS nije ugrožena vladajuća koalicija u Kruševcu. Za većinu je potrebno 36 odbornika dok SNS i SPS – JS sada imaju 42 odbornika.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content