Direktor Živadinović odgovara na optužbe Miloševića i Davidovića!

Nakon objavljivanja teksta “Peticijom protiv partijskog zapošljavanja”, koji je izazvao veliku pažnju čitalaca, našoj redakciji se obratio Andrija Živadinović, direktor OŠ “Dragi Makić” iz Bošnjana, uputivši otvoreno pismo Miroslavu Miloševiću i Goranu Davidoviću.

Otvoreno pismo prenosimo u celini.

Andrija Živadinović, direktor OŠ "Dragi Makić"
Andrija Živadinović, direktor OŠ “Dragi Makić”

Pošto sam poslednjih par dana u javnosti od strane Miroslava Miloševića Đaka i Gorana Davidovića Lajke okarakterisan kao samovoljni i bahati direktor koji zapošljava svoje partijske drugove, moram da ukažem na par tendencioznih neistina navedenih u pomenutom tekstu.

Napominjem da mi nije namera da ulazim u bilo kakvu polemiku sa gospodom Miloševićem i Davidovićem već samo da ukažem na neke činjenice  istine radi.

Prvo, profesor Lukić je zapošljen privremeno, po hitnosti, zato što je prethodni profesor prešao na drugo radno mesto. Dakle nije tačno da je zapošljen mimo konkursa iz prostog razloga što konkurs nije moguće raspisati jer je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

Drugo, Milošević i Davidović se žale što nije zapošljen profesor iz Bošnjana tj. Davidovićev zet, a ne znaju da je Republika Srbija jedinstveno tržište rada i da svi građani imaju jednaku šansu za zaposlenje bez obzira gde se škola nalazi i bez obzira čiji su zetovi.

Treće, Milošević tvrdi da je škola “Dragi Makić” u Bošnjanu pripadala DSS-u a sada, navodno, SPS-u. Pa da vam pojasnim gospodine Milošević! OŠ “Dragi Makić” nikada nije pripadala nekoj političkoj partiji već je deo sistema osnovnog obrazovanja Republike Srbije, i za njen rad je nadležno Ministarstvo prosvete.

I na kraju da vam poručim da ne brinete za rad škole jer je to moj posao. Ako se slučajno promeni zakon pa se dozvoli predsedniku mesne zajednice i fudbalskog kluba da upravljaju školom, onda ćete imati prilike da zaposlite svoje zetove i rođake.

Što se tiče konkursa za mesto profesora fizičke kulture mogu da vam poručim da će biti raspisan kada se za to ukažu uslovi i na njega će moći da se prijave svi koji za to ispunjavaju uslove pa i vaš zet. Do tada vam želim dobro zdravlje i sreću.

Pozdrav.

Direktor OŠ “Dragi Makić”
Andrija Živadinović

You might also like More from author

5 Comments

 1. Dalibor says

  Tako je Andrija jer ne kapiraju oni sistem obrazovanja jer nisu obrazovani i nemaju ni cetvrti razred zavrsen. Tako da ne obracaj paznju na pojedince molim te. Ti si pristojan i mlad covek sa puno ambicije i to treba da im bude cast da im bude covek sa takvim znanjem… Uzivaj i radi svoj posao kako si ga i do sada radio a oni neka pisu sta hoce jer vidis da ne znaju ni gde treba da se obrate. Svaka cast i samo napred

 2. Andrija says

  Lako je Andriji da pise,kad je sve svoje zaposlio. Izvrsio rotaciju sa Zotom,da bi njegova zena postala direktor vrtica,a njegova devojka dobila ugovor na neodredjeno i ako mnoge vaspitacice rade po sedam,osam godina gospodjica Nina je odmah dobila sve,snaja u skoli u Varvarinu kod partijskog vodje i brat, sad se on buni protiv necijih zetova… ccc

 3. Jelena-Nis says

  Svaka cast,Andrija Zivadinovicu!Mlad, ambiciozan, sa ciljem,misijom i vizijom.Nase skolstvo vapi za liderima kao sto si ti.Steta sto vas je mali broj.Verovatno bi nam i deca bila bolji ljudi,jer bi imali uzor u tebi…I ne daj se!”Psi laju, karavani prolaze”. A i izbori su nam blizu.Samo pokusavaju da te oslabe.Ali ti se neces dati,zar ne?Samo napred!!!

 4. zoran says

  U Bosnjanu ni fudbaleri u klubu koji vodi Davidovic nisu iz Bosnjana ,pa ne vidim zasto mu smeta sto jedan nastavnik nije iz tog sela

 5. Stefan says

  Tako je!

Comments are closed.

Skip to content