ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НА СВАКОМ КОРАКУ: Одраз некултуре и бахатости

Упркос значајним улагањима у чишћење и сређивање дивљих депонија стиче се утисак да их је у околини Крушевца и самом граду све више.

Готово на сваком кораку, у сеоским атарима, поред пољских путева, могу се видети огромне гомиле смећа, одбаченог намештаја, шута, пластике и других материјала.

У последње две године град Крушевац је добио значајна средства од Министарства заштите животне средине за уклањање дивљих депонија. У 2022. години вредност пројекта износила је 2.918.473 а обухваћено је десет локација. У прошлој години вредност пројекта је била 1.600.000 од чега је град издвојио петину.

Упркос улагању значајних средстава у њихово чишћење стиче се утисак као да дивљих депонија има све више.

Фотографије у овом прилогу снимљене су поред пута Велико Головоде – Паруновац, у атару села Велико Головоде. На њима се виде одбачени грађевински материјал, делови аутомобила и пластика. Поред овог пута има најмање пет оваквих „мини депонија“ а највећа је у атару Паруновца, између игралишта и моста на Кобиљској реци. Иако се периодично чисти ова депонија се и редовно пуни.

Слични призори могу се видети на десетинама локација на подручју града Крушевца а два питања се намећу сама по себи: Ко је крив? Када ће надлежни кренути да кажњавају оне који крше закон и загађују околину?

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content