DONATORSKA KAMPANJA: “Podrži Super devojčice!”

Alternativni centar za devojke je pokrenuo donatorsku kampanju Podrži Super devojčice, koja za cilj ima prikupljanje sredstava kojima će se obezbediti 5 stipendija za devojčice iz Srbije uzrasta od 8 do 14 godina, u iznosu od po 25 000 rsd.

 

Cilj je da tokom akcije prikupimo ukupno 125 000 rsd za 5 stipendija.


Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata. S toga
verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti, a kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći, one mogu da promene svoje živote i svet na bolje!

 

Ovim stipendijama želimo da podržimo razvoj i potrebe devojčica u nauci, sportu i umetnosti. Prikupljena sredstva će devojčicama omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu“, ističu u Alternativnom centru za devojke.

O dobitnicama stipendija će nakon pažljivo sprovedenog konkursa odlučivati

komisija koju čine mlade žene, umetnice i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena. Prednost će imati devojčice koje dolaze iz materijalno ugroženih porodica i iz marginalizovanih grupa.

Akcija je inspirisana Međunarodnim danom devojčica koji se obeležava 11. oktobra i koji je osmišljen sa ciljem podizanja svesti o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju, te smo dodelu stipendija planirale tog dana.

 

Za sve koji/e žele da podrže kampanju svojom donacijom informacije mogu naći na linku: https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/

Kampanja traje do 30. septembra.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content