Dragoslavu Mihailoviću Zlatni prsten Književnog kluba “Bagdala”

Izložbom u Narodnoj biblioteci i svečanom akademijom u petak će biti obeleženo šest decenija rada Književnog kluba “Bagdala”.

Otvaranje izložbe  u holu Narodne biblioteke  planirano je za 18 sati.

Na izložbi će biti predstavljena bogata građa iz fonda biblioteke koja se odnosi na rad “Bagdale” kao što su stari brojevi, pozivnice za razne događaje i publikacije autora. U časopisu “Bagdala” je izašlo više od 10.000 bibliografskih jedinica a tu je i “Mala Bagdala” koja je stigla do pedesetog broja“, najavila je izložbu Snežana Nenezić, direktorka Narodne biblioteke Kruševac.

Svečana akademija povodom velikog jubileja “Bagdale” je u 19.30 sati u Kruševačkom pozorištu.

Učestvovaće Dragoslav Mihailović, Nebojša Bradić, D. J. Danilov, Mihajlo Pantić, Živorad Nedeljković, Marko Nedić, Ljubiša Đidić, Miloš Petrović, Radomir Andrić, Milan Vučićević, Nebojša Lapčević, Vera Majska, Veroljub Vukašinović, Mićo Cvijetić…

Na akademiji će biti i dodeljen Bagdalin prsten  „Despot Stefan Lazarević“ književniku Dragoslavu Mihailoviću. Odluku da Mihailović bude ovogodišnji dobitnik doneo je žiri u kojem su bili LJubiša Đidić, Miloš Petrović i Gordana Vlahović.

Mihailović je dugogodišnji saradnik “Bagdale” a mi ga, na neki način, doživljavamo i kao zemljaka, rođaka jer se radnja njegovih romana poput “Petrijinog venca” i “Čizmaša”, dešava u ovom delu Srbije“, kaže LJubiša Bata Đidić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content