DRUGA NACIONALNA KONFERENCIJA ZA SRBIJU: SMART Balkan – Civilno društvo za povezani zapadni Balkan

U petak, 30. juna, u Beogradu će biti održana druga Nacionalna konferenciji za Srbiju u okviru projekta „SMART Balkan – Civilno društvo za povezani zapadni Balkan“.

Konferencija predstavlja odličnu priliku za diskusiju o aktuelnim temama i umrežavanje organizacija civilnog društva. U sklopu konferencije biće održane i dve panel diskusije sa zanimljivim temama – “Sistem upravljanja krizama u Srbiji: Uloga organizacija civilnog društva (OCD)” i “Povratak u normalu – život nakon krize”. 

Na konferenciji će govoriti Elvind Vad Peterson, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije i Marija Risteska, izvršna direktorica Centra za istraživanje i kreiranje politika.

Takođe, na konferenciji će biti potpisani ugovori sa dobitnicima granta Nacionalne intervencije iz Srbije.

Projekat  „SMART Balkan – Civilno društvo za povezani zapadni Balkan“ ima za cilj kreiranje osnove za održivi razvoj u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu*, Severnoj Makedoniji i Srbiji. Neke od tema projekta su borba protiv organizovanog kriminala, prevencija radikalizacije (uključujući nasilni ekstremizam), pomirenje kroz međureligijski dijalog, reforme u euroatlanskim integracijama, ljudska prava i rodna ravnopravnost (uključujući nasilje u porodici), podrška slobodi govora i nezavisnih medija.

Jedan od dobitnika grantova u okviru ovog projekta je Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac – CINK koji realizuje projekat “Za aktivno učešće mladih Rasinskog okruga”.

Druga Nacionalna konferenciji za Srbiju u okviru projekta „SMART Balkan – Civilno društvo za povezani zapadni Balkan“ biće održana 30. juna 2023. godine u Hotel Mona Plaza, Beograd, sa početkom u 11:30 časova.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u partnerstvu sa Center for Research and Policy Making (CRPM) iz S. Makedonije i Institute for Democracy and Mediation (IDM) iz Albanije, implementira projekat SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, koji doprinosi jačanju demokratije i euroatlanskih integracija na Zapadnom Balkanu. Projekat finansira Ministarstvo vanjskih poslova Norveške grantom vrednim preko 17 miliona EUR.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content