EDUKATIVNI CENTAR PREDSTAVIO: Projekat “Moj poslanik”

Edukativni centar – Kruševac predstavio je projekat “Moj poslanik” koji  treba da prati rad narodnih poslanika iz Rasinskog okruga, u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Cilj projekta je unapređenje komunikacije između građana i izabranih narodnih poslanika, kroz jačanje uloge građana kao pojedinaca u procesu donošenja odluka. Zalažemo se za parlament u kojem,  preko svojih narodnih poslanika, građani i građanke odlučuju o pitanjima od značaja za svakodnevni život tj. direktno su uključeni u donošenje odluka”, istakla je na promociji projekta Ana Tomić, koordinatorka komunikacija Edukativnog centra.

Projekat “Moj poslanik” sprovodi niški PROAKTIV, uz podršku National Endowment for Democracy (NED), a Edukativni centar je partnerska organizacija za Rasinski okrug.

Kroz projekat je planirana nadogradnja online platforme  mojposlanik.rs, a uz medijsku kampanju, video produkciju, upotrebu socijalnih medija, realizovaće se kampanja podizanja svesti i akcije (uz građanski angažman). U protekle tri godine online platforma mojposlanik.rs   povezivala je građane na jugu Srbije sa izabranim poslanicima iz njihovih pet okruga. PROAKTIV sada širi ovu platformu na još tri okruga: Rasinski, Raški i Zaječarski, u partnerstvu sa tri organizacije – Edukativni centar – Kruševac, Urban In i Timočki omladinski centar, koje će se fokusirati na odgovornost i upravljanje u svojim lokalnim zajednicama“, dodaje Ana Tomić. 

Projekat “Moj poslanik”  realizuje se do aprila 2022. godine.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content