EKOLOŠKA AKCIJA U GORNJEM TEMNIĆU: Kontejneri za otpad postavljeni u devet sela

Postavljanjem kontejnera za komunalni otpad u devet sela Gornjeg Temnića JKP “Varvarin” je pokrilo celu teritoriju opštine Varvarin organizovanim iznošenjem smeća.

Prema rečima direktora JKP “Varvarin” Dejana Rakića u Pajkovcu, Toljevcu, Donjem i Gornjem Krčinu, Maloj Kruševici, Karanovcu, Zalogovcu, Marenovu i Parcanu raspoređeno je ukupno 100 kontejnera, dok su u toku pregovori sa predstavnicima nemačke Nemačke razvojne saradnje (GIZ) za donaciju još 30 novih kontejnera koji bi bili dodati tamo gde je potrebno.

Iznošenje smeća u selima u kojima do sad nije bilo kontejnera vršiće se četvrtkom (Bačina, Orašje, Cernica i Izbenica), dan za iznošenje smeća u selima Gornjeg Temnića utorak, a u toku današnjeg dana očekuje se preuzimanje novog kamiona smećara.

Novi kontejneri za komunalni otpad donacija su Nemačke razvojne saradnje (GIZ) preko projekta “Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena”.

U akciji je podeljeno i 12 kanti za otpad kafićima u pešačkoj zoni u centru Varvarina.

Cena za pružanje usluge iznošenja smeća iznosi 250 dinara mesečno i među najnižima je u Republici Srbiji a najniža na teritoriji Rasinskog okruga.

Izvor: Varvarin.org.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content