TUŽNA VEST: Najbolji svetski fudbaleri zaobilaze Kruševac!

Ukoliko Srbija bude organizator Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine ili Svetskog prvenstva 2030. godine utakmice se neće igrati u Kruševcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, pre tri dana,  izjavio da je sa premijerima Grčke, Rumunije i Bugarske razgovarao o  kandidaturi za organizaciju Svetskog i Evropskog prvenstva u fudbalu.

Vučić je novinarima posle sastanka rekao da je dogovoreno formiranje inicijalnog organizacionog komiteta za kandidaturu za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. i Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. Vučić je objasnio da će taj komitet imati 16 članova, po četiri predstavnika svake zemlje.

Izrazili smo želju i nadu da kroz taj inicicijalni komitet naše zemlje zajednički kandidujemo za domaćinstvo Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine i Svetskog prvenstva u fudbalu”, rekao je Vučić.

On je pojasnio da se u decembru 2021. prikupljaju materijali, a da se u junu 2022. donosi odluka.

Prema njegovim rečima osim izgradnje stadiona biće potrebna velika ulaganja u infrastrukturu i mnogo više hotela, što je po njegovoj oceni “ogroman posao”.

Spremni smo i već sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u različitim gradovima širom Srbije”, rekao je Vučić.

Kako je ranije najavljeno novi stadioni bi trebalo da budu građeni u Vranju, Leskovcu, Kraljevu, Kragujevcu i Subotici dok bi stadion u Nišu trebalo da bude detaljno rekonstruisan. To znači da Kruševac nije na spisku gradova koji bi trebali da ugoste najbolje fudbalere ukoliko Srbija dobije organizaciju jednog od ova dva takmičenja.

Inače, za organizaciju FIFA Svetskog kupa 2030. godine kandidaturu su najavili Maroko i južnoameričke zemlje Argentina, Urugvaj i Paragvaj.

Glavni rival za domaćinstvo UEFA Eura 2028 biće Italija, Engleska i skandinavske zemlje koje spremaju zajedničku kandidaturu.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content