EKOLOŠKI KVIZ: Najbolji osnovci iz Obreža

0

Uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Varvarinu je za učenike od petog do osmog razreda organizovan eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“.

Cilj akcije bilo je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji a pobednik ovogodišnjeg eko-kviza je ekipa OŠ „Mirko Tomić“ iz Obreža.

Učešće u eko-kvizu „Prljavo ili čisto – nije isto“, koji je organizovan u holu Sportsko-turističkog centra „Temnić“, uzele su osnovne škole „Jovan Kursula“ (Varvarin), „Dragi Makić“ (Bošnjane), „Mirko Tomić“ (Obrež), „Sveti Sava“ (Bačina) i „Heroj Mirko Tomić“ (Donji Krčin) a svaku školu predstavljala je ekipa od po četiri člana, po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda.

Pobednik takmičenja, ekipa OŠ „Mirko Tomić“ iz Obreža,  predstavljaće  Opštinu Varvarin na republičkom takmičenju koje će biti održano na proleće 2019. godine.

Za realizaciju eko-kviza bila je zadužena nevladina organizacija „Ekološki talas“, JKP „Varvarin“ je za pobednike obezbedilo nagrade, dok su „Ekološki talas“ i GIZ obezbedili majice za sve učesnike eko-kviza.

Izvor: www.varvarin.org.rs

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content