IGOR JURIĆ: “Pedofilija u Srbiji je u ekspanziji!”

Igor Jurić iz Fondacije “Tijana Jurić” kaže da je pedofilija u Srbiji u ekspanziji i da se postavlja pitanje kome smetaju pooštrene kazne za povratnike i ubice dece.

Još jednom ćemo, zajedno sa stručnjacima, predočiti Ministarstvu pravde zašto je važno da zakon za uvođenje doživotne zaživi, a ako ne zaživi idemo na Ustavni sud i referendum“, ističe Igor Jurić.

Prošlo je više od godinu dana od kada je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, predat predlog izmene Krivičnog zakona kojim se zahteva uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica. Tada je predato 160.000 potpisa građana koji podržavaju inicijativu, ali se ona do danas nije našla na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

Govoreći o tome što inicijative koju je pokrenula Fondacija nema na dnevnom redu Skupštine, Jurić kaže da je misteriozno pitanje za sve nas – kome danas smeta da se “napadnu” pedofili u smislu da se pooštre sankcije za te ljude.

Pedofilija je u Srbiji u ekspanziji, kome smetaju pooštrene kazne za povratnike i ubice dece, kome to može danas da smeta, koje su to grupacije, koji su to ljudi, ja zaista ne znam”, kaže Jurić.

Izgleda da nije momenat da se to pitanje postavlja, iz ko zna kojih razloga, a kada će za njih biti taj momenat ja ne znam“, dodaje.

Naglašava da je to nepoštovanje dece žrtava.

Kaže da nije optimista da će zakon zaživeti u ovom sazivu skupštine, ali da će se oni boriti i da će sam dati sve od sebe.

Danas dolaziš u situaciju da isključivo ukoliko predsednik možda naredi predsednici Skupštine to će ući u parlament“, kaže Jurić koji dodaje da je polagao nade da će ta inicijativa brzo biti pred poslanicima, jer nije političko pitanje, već pitanje svih nas.

Svako ko radi nešto dobro u Srbiji, bori se sa vetrenjačama, ali se nadam da će to da se popravi“, navodi Jurić. On kaže da je čuo i priče da je “Đilasov čovek” iako s Đilasom nikad nije razgovarao.

Iduće nedelje imaćemo sastanak sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, okupićemo najstručnije ljude u ovoj zemlji, da bi Ministarstvu pravde, obećali su da će biti na sastanku, još jednom predočili zašto je važno da ovaj zakon zaživi u našoj zemlji”, kazao je Jurić.

Ono što je sigurno, ako ne zaživi, idemo na Ustavni sud i referendum“, naglasio je.

Rekao je da su imali jedan razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem koji je obećao da će se pooštriti neke kazne za povratnike i da izgleda da će to zaživeti.

Ističe da je Fondaciji neophodna saradnja sa MUP-om Srbije.

Želeli smo, kad smo osnovali Fondaciju, da budemo od pomoći državi, najmanje sam se nadao da će neko smatrati da radim nešto protiv vlasti, države”, rekao je Jurić.

Istakao je da im se u poslednje tri godine javilo 118 žena, koje su bile žrtve pedofila, koji su im bili rođaci, kumovi, ujaci, najbolji prijatelji, roditelji…

Mi moramo te žene da ohrabrimo… Hajde da se osvestimo kao društvo… I da se svi uključimo da deca budu sigurnija“, zaključio je Igor Jurić.

Izvor: N1

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content