EKOLOŠKI KVIZ ZA OSNOVCE: “Viktorovi čuvari prirode”

0

U okviru programa obeležavanja važnih ekoloških datuma,  Ekološki pokret “Bela breza” u partnerstvu sa osnovnim školama povodom Dana voda, organizuje tradicionalni kviz „Čuvari prirode“ za učenike trećeg i četvrtog razreda.

U znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg koordinatora Ekološkog pokreta “Bela breza”, kviz od 2017. godine nosi ime “Viktorovi čuvari prirode”.

Kviz će se održati u petak, 22. marta u 12 časova u Klubu Kulturnog centra, a domaćin ovog, jubilarnog desetog po redu takmičenja u poznavanju šumskih i vodenih ekosistema, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i nacionalnih parkova Srbije je Osnovna škola “Strahinja Popović” Dvorane.

Učesnici, osim iz škole domaćina dolaze iz osnovnih škola “Brana Pavlović” Konjuh, “Despot Stefan” Gornji Stepoš i “Knez Lazar” Veliki Kupci.

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti učenika o značaju očuvanja ekosistema, jačanje učeničkih kompetencija za timski rad i saradnju, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih škola.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content