BRUSKA DILEMA: Sednica na kojoj će se odlučivati o Jutkinoj ostavci krajem marta ili početkom aprila

0

Predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao je da će verovatno krajem marta ili početkom aprila biti zakazana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o ostavci predsednika opštine Milutina Jeličića Jutke, kome se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje.

Panić je za Insajder rekao da je teško okupiti odbornike koji “ne reaguju baš sa oduševljenjem” na zakazivanje sednice o smeni Jeličića.

Već sam kontaktirao neke odbornike. Da vam kažem, reakcija nije bila baš pozitivna. Oni su izabrani na njegovoj listi, a na sednicu na kojoj će se raspravljati o njegovoj ostavci ne reaguju sa oduševljenjem“, rekao je predsednik Skupštine Brusa.

Milutin Jeličić podneo je ostavku na mesto predsednika opštine 14. marta, kada je taj dokument dostavio parlamentu u tom gradu.

Protiv predsednika opštine Brus sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica.

Insajder je podsetio da se protiv Jeličića vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Izvor: Insajder.net

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

14 − three =

Skip to content