“EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI”: Najviše aktivnosti na Međunarodni dan bez automobila

0

U Kruševcu će, tradicionalno, od 16. do 22. septembra biti organizovana “Evropska nedelja mobilnosti”, sa nizom zanimljivih manifestacija.

“Evropska nedelja mobilnosti” se ove godine održava pod sloganom “Bolja povezanost! Krećimo se kvalitetnije”.

Pripremljen je raznovrstan program i pozivamo građane da se masovno uključe u predviđene aktivnosti. Mislim da će ovogodišnji program biti posebno zanimljiv mališanima. Grad Kruševac radi na poboljšanju infrastrukture koja će omogućiti građanima da budu aktivniji i mobilniji“, istakao je na konferenciji za novinare Ivan Parezanović, pomoćnik gradonačelnice.

“Evropsku nedelju mobilnosti” večeras će otvoriti najmlađi, učesnici javnog časa plesa na platou ispred Doma sindikata. Učestvovaće polaznici tri plesne škole.

Za sutra je predviđen sajam polovnih igračaka, ispred Kulturnog centra, dok će u ponedeljak, kod jarbola na Bagdali, biti održan koncert Sanje Ivanović i učenika OŠ “Jovan Popović”.

U utorak će na Bagdali biti održan javni čas joge.

Najviše programa planirano je za četvrtak, 22. septembar, Međunarodni dan bez automobila.

U 17 sati biće održana rekreativna biciklistička vožnja od centra grada do Starog Aerodroma. Od 18 do 21 sat,na platoima ispred zgrade Suda i Doma sindikata, biće postavljena tri poligona, Stonoteniskog kluba Napad, Badminton kluba Zmajevi i Atletskog kluba Kruševac, na kojima će biti promovisani ovi sportovi“, pojasnio je Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport.

 

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

3 × 1 =

Skip to content