FORMIRAN SAVEZ ZA SRBIJU U KRUŠEVCU: Ostavljena otvorena vrata za DSS i Dosta je bilo

Predstavnici pet stranaka i organizacija danas su u Kruševcu potpisali ugovor o osnivanju Saveza za Srbiju.

Na zajedničko delovanje u narednom periodu obavezali su se predstavnici Demokratske stranke, Levice Srbije, Narodne stranke, Pokreta Dveri i USS Sloga.

Ivan Mandić (Levica Srbije), Desimir Pavlović (Demokratska stranka), Dejan Stevanović (Narodna stranka), Slobodan Kostić (Dveri) i Vladica Tomašević (USS Sloga) pre potpisivanja ugovora o osnivanju Saveza za Srbiju u Kruševcu FOTO: CINK – S. Milenković

Na nivou Srbije Savez za Srbiju čini deset organizacija ali neke od njih nemaju svoje odbore i predstavnike u Kruševcu. DSS i Dosta je bilo u našem gradu imaju otvoren poziv od Saveza za Srbiju da nam se pridruže i budu ravnopravni članovi. Kontakti postoje i ukoliko prihvataju 15 tačaka naše Programske platforme oni su dobrodošli!“, ističe Ivan Mandić iz Levice Srbije.

Predstavnici stranaka i organizacija koje čine Savez za Srbiju pismeno su se obavezali da neće ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom posle održanih lokalnih izbora.

Nama nije jedini cilj da pobedimo SNS na svim izborima u Kruševcu, od mesnih zajednica pa naviše, već da uvedemo novu praksu u političkom delovanju u našem gradu. Pre toga moramo da se izborimo sa defetizmom koji je zavladao među građanima. Moramo da ih ubedimo da njihov glas ima snagu, da ih oslobodimo straha”, ističu predstavnici Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Prvi zajednički nastup pred građanima Kruševca Savez za Srbiju imaće u petak, 23. novembra, u 17 sati, kada će u Mesnoj zajednici “Rasadnik” održati tribinu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content