Gašićeva plata veća od Vučićeve!

0

Aleksandru Vučiću porasla su primanja nakon što je sa funkcije premijera prešao na predsedničku i on sada mesečno zarađuje 16.000 dinara više ali je i tako povećana plata manja od one koju prima direktor BIA Bratislav Gašić, piše “Blic”.

Stupanjem na predsedničku funkciju Aleksandar Vučić automatski je dobio i veću platu, pa sada prima oko 128.000 dinara. Iako je kao premijer imao veća ovlašćenja i odgovornost, na toj poziciji mesečno je zarađivao oko 112.000 dinara.

Sudeći po njegovoj imovinskoj karti, koja je objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ostali podaci o njegovoj imovini se nisu promenili. Srpski predsednik ima samo jednu nekretninu i to garsonjeru od 30 kvadrata, a ne poseduje automobil niti ušteđevinu, navodi “Blic”.
 
Za razliku od predsednika Srbije Bratislav Gašić, koji je do februara 2016. godine bio na funkciji ministra odbrane, kao direktor BIA ima daleko veću platu, ozbiljne nekretnine, skupocen automobil i svoju firmu.

U Gašićevoj imovinskoj karti, koja je objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korpcije, stoji da mesečno zarađuje oko 189.000 dinara, što je za čak 61.000 dinara veća zarada od predsedničke, koju prima Vučić.

Osim što ima visoku platu, novi direktor BIA ima i dve velike kuće – jednu četvorosobnu, koja ima površinu od 360 kvadrata, i jednu trosobnu od 250 kvadrata. Gašić poseduje i automobil marke “audi Q7” iz 2007. godine, a još jedna novina u njegovoj imovinskoj karti je stopostotno vlasništvo u kompaniji “Saco”, koja se na njegovo ime nije vodila od maja 2014. godine.

Po pisanju medija, može se zaključiti da je u pitanju porodična firma, koja očigledno uspešno posluje. Naime, u njegovom izveštaju o imovini stoji da je nominalna vrednost njenih akcija iznosi 125,5 miliona dinara, što je više od milion evra, prenosi “Blic”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content