IT karavan i u Kruševcu

Dva srpska ministarstva, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa lokalnim samoupravama širom zemlje organizovala su edukativnu kampanju “Smart and Safe – Pametno i bezbedno”. Cilj kampanje je podizanje svesti o neophodnosti pravilnog razvoja informacionog društva i stvaranja svrsishodnog i bezbednog digitalnog okruženja.

Kampanja počinje IT KARAVANOM koji će se sprovesti u 15 gradova u Srbiji, a jedan od njih je i Kruševac. Kampanja se realizuje na otvorenom prostoru, ispred Kulturnog centra, gde će zainteresovanim građanima biti ukazano na prednosti upotrebe informacionih tehnologija, ali i predočene potencijalne opasnosti, kao i mere opreza i zaštite.

Istovremeno sa dešavanjima na otvorenom, za učenike starijih razreda osnovne škole “Vuk Karadžić”, biće priređena interaktivna prezentacija o bezbednosnim rizicima upotrebe Interneta i društvenih mreža. Sve se dešava u utorak, 26. aprila od 12,00 časova.

pametno-i-bezbedno

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content