ИВАН МАНОЈЛОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: “Треба нам још бољи, уређенији Крушевац!”

Нови градоначелник Крушевца је Иван Манојловић док ће његова заменица бити Снежана Радојковић.

Тако су одлучили одборници владајуће већине коју чине СНС, СПС, Јединствена Србија и Заветници да другој седници Скупштине града Крушевца у новом сазиву која је сазвана по хитном поступку.

За Манојловића и Радојковићеву гласало је укупно 48 одборника владајуће већине. Деветнаест одборника опозиције није присуствовало гласању.

Др Драгана Баришић, председница скупштине Крушевца, и нови градоначелник Иван Манојловић

Иван Манојловић је рођен 1975. године. По занимању је мастер економиста. Дугогодишњи је члан Српске напредне странке а у два наврата обављао је дужност портпарола Градског одбора СНС у Крушевцу. На изборима 2016. године изабран је за народног посланика а 21. септембра 2018. године поднео је оставку на ту функцију.

Снежана Радојковић је рођена је 1972. године у Крушевцу а по занимању је дипломирани инжењер агрономије. Oд 1999. године ради у ЈКП “Крушевац”  прво на пословима референта одржавања зелених површина а потом као руководиоца РЈ “Зеленило”. На место директора ЈКП “Крушевац” именована је 25. октобра 2018. године.

Братислав Гашић, носилац листе “Александар Вучић – Крушевац не сме да стане” на локалним изборима поднео је оставку на место одборника.

У свом експозеу Манојловић је најавио бројне инвестиције у Крушевцу: потпуну реконструкцију Опште болнице, претварање Ковид болнице у терцијалну здравствену установу, изградњу Индустријско-технолошког парка, изградњу спортске хале и хотела на Старом аеродрому, наставак радова на Источној заобилазници, изградњу Регионалног центра за управљање отпадом, премештање зграде Основног суда на нову локацију као и Окружног затвора.

Нови градоначелник је је најавио и отварање нових 200 радних места у проширеном погону “Кромберг Шуберта” и запошљавање око 600 радника у текстилној фабрици “Лус Текстил”.

Одборници су изабрали и нове чланове Градског већа. У наредне четири године то ће бити Драган Анђелковић, власник предузећа “Вива 92”, приватни предузетник Милош Ашанин (Заветници), дипломирани економиста Никола Величковић, економиста Братислав Илчић (Јединствена Србија), власник предузећа “ЕкоМлек” Перица Јанковић, бивша рукометашица Љиљана максић, грађевински инжењер Зорица Станковић, пензионер Драган Радосављевић и новинарка дописништва РТС-а Горана Младеновић.

 

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content