ИЗБОРИ 2023: СНС и социјалисти једини са свим листама у Расинском округу

0

Највише изборних листа за локалне изборе у локалним самоуправама у Расинском округу до сада је проглашено у Трстенику а најмање у Брусу и Варварину.

Градска изборна комисија у Крушевцу до сада је прогласила четири изборне листе. То су листе Српске напредне странке „Александар Вучић – Крушевац не сме да стане“, коалиције Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија, коалиције „Србија против насиља“ и коалиције Заветника и Двери „Национално окупљање – државотворна снага“.

Реално би било да на изборе изађу и коалиција НАДА (Нова ДСС и ПОКС) и , евентуално, Српска радикална странка.

Најжешћа конкуренција, барем за сада, је у другом по величини граду у Расинском округу, Трстенику, где је пријављено шест листа. Поред СНС, коалиције СПС – ЈС, „Србије против насиља“ за место у локалној скупштини боре се и Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и Српска коалиција НАДА. Према најавама из Трстеника очекује се да се барем још две или три странке и групе грађана пријаве за учешће.

У Александровцу су верификоване три листе за локалне изборе. Поред напредњака и социјалиста ту је и неизбежни „Покрет за Жупу“ бившег председника општине Југослава Стајковца. На верификацију чека листа Јединствене Србије а претпоставља се да ће се у трку укључити и „Србија против насиља“.

За места у Скупштини Ћићевца бориће се СНС, социјалисти и „Србија против насиља“.

Најслабија конкуренција је, тренутно, у Варварину и Брусу где су потврђене само по две листе – Српске напредне странке и СПС – ЈС.

Иначе, последњи рок за подношење изборних листа је 26. новембар у поноћ. Изборне листе, уколико нема проблема са поднетом документацијом, морају бити проглашене у року од 48 сати.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content