IZBORI 2023: SNS i socijalisti jedini sa svim listama u Rasinskom okrugu

0

Najviše izbornih lista za lokalne izbore u lokalnim samoupravama u Rasinskom okrugu do sada je proglašeno u Trsteniku a najmanje u Brusu i Varvarinu.

Gradska izborna komisija u Kruševcu do sada je proglasila četiri izborne liste. To su liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“, koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije Zavetnika i Dveri „Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga“.

Realno bi bilo da na izbore izađu i koalicija NADA (Nova DSS i POKS) i , eventualno, Srpska radikalna stranka.

Najžešća konkurencija, barem za sada, je u drugom po veličini gradu u Rasinskom okrugu, Trsteniku, gde je prijavljeno šest lista. Pored SNS, koalicije SPS – JS, „Srbije protiv nasilja“ za mesto u lokalnoj skupštini bore se i Srpska stranka Zavetnici, Srpski pokret Dveri i Srpska koalicija NADA. Prema najavama iz Trstenika očekuje se da se barem još dve ili tri stranke i grupe građana prijave za učešće.

U Aleksandrovcu su verifikovane tri liste za lokalne izbore. Pored naprednjaka i socijalista tu je i neizbežni „Pokret za Župu“ bivšeg predsednika opštine Jugoslava Stajkovca. Na verifikaciju čeka lista Jedinstvene Srbije a pretpostavlja se da će se u trku uključiti i „Srbija protiv nasilja“.

Za mesta u Skupštini Ćićevca boriće se SNS, socijalisti i „Srbija protiv nasilja“.

Najslabija konkurencija je, trenutno, u Varvarinu i Brusu gde su potvrđene samo po dve liste – Srpske napredne stranke i SPS – JS.

Inače, poslednji rok za podnošenje izbornih lista je 26. novembar u ponoć. Izborne liste, ukoliko nema problema sa podnetom dokumentacijom, moraju biti proglašene u roku od 48 sati.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content