ИЗБОРИ 2023: Социјалисти за друштво једнаких шанси

0

„Листа „Ивица Дачића – Премијер Србије“ представља Каријатидни стуб будуће власти на републичком и локалном нивоу“, изјавио је данас у Крушевцу Бранко Ружић, члан Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Он је истакао да је неопходно да се „након избора обезбеди стабилност како би друштво наставило са развојем и како би држава наставила процес евроинтеграција али и да сачувамо наш интегритет и државотворност“.

Бранко Ружић на конференцији за новинаре листе “Ивица Дачић – Премијер Србије” ФОТО: ЦИНК

СПС битише на политичкој сцени већ 33 године и дели и добро и зло са нашим народом. Многи желе да спочитају СПС зашто смо увек присутни у формирању власти, републичке, покрајинске, локалне. Из простог разлога што смо потребним, што доносимо политичку стабилност, јер смо репрезенти људи који живе од свог рада, оних људи који желе да афирмишу знање стечено на прави начин а не путем неких купљених диплома“, казао је Ружић и наставио.

Желимо да очувамо интегритет наших грађана, наше државе, нашег друштва, желимо да се залажемо за социјализам, за друштво једнаких шанси, да свако дете без обзира одакле долази има једнаке шансе у животу.

Постоји један виц и он је занимљив бројним политичким функционерима на различитим странама. Нека  наведу пет предмета које су полагали на факултету, да наведу пет колега са факултета и барем да се сете факултета који су завршили.

Онда могу да прођу прву фазу доказивања која их квалификује да су нешто научили и да могу да руководе одређеним процесима у јавној управи или неким предузећима. СПС је одувек била расадник квалитетних кадрова“.

Ружић је подсетио да је коалиција СПС – Јединствена Србија у Крушевцу, на локалним изборима, 2020. године добила 5.600 гласова односно скоро 12%  а да је прошле године, на парламентарним изборима, узела око 9.000 гласова.

Верујем да ће тај тренд бити настављен. Ми смо брзо прикупили 3.150 гласова за локалну листу и имамо пуну листу са 70 кандидата. Структура листе је спој младости и искуства, и другове и другарице, и даме и господу, људе који су препознатљиви и који су гаранција доброг рада у будућности“, додао је Ружић.

Ружић је нагласио да су „такозвана грађанска опозиција и квази десничари две стране исте медаље и да су уједињени једино око тога да виде леђа актуелној власти“.

На изборима 17. децембра ми очекујемо да победимо. То је наш интерес. Ми не учествујемо на изборима да би изгубили. Неко ће рећи да ли је то могуће, да ли је то реално? Наравно да је могуће. Победа може да буде апсолутна, релативна и Пирова. Наша победа неће бити Пирова“, закључио је Бранко Ружић.

На крају конференције најављена је велика предизборна конвенција листе „Ивица Дачић – Премијер Србије“ 11. децембра у биоскопу „Крушевац“, у 17 часова.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content