ИЗЛОЖБА У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ: Подсећање на шест деценија рада полиције у Крушевцу

У холу зграде Полицијске управе Крушевац данас је отворена изложба “Полиција кроз време“.

Изложба је приређена поводом 60 година од усељења полиције у данашњу зграду и Дана полиције.

Иван Миленковић, начелник ПУ Крушевац, на отварању изложбе ФОТО: ЦИНК

Начелник Полицијске управе у Крушевцу Иван Миленковић рекао је да је изложба отворена у знак сећања на некадашње колеге.

Давне 1963. године, тада под називом Народна милиција уселила се у ову зграду. Данас организујемо изложбу под називом „Полиција кроз време“ да грађанима покажемо сачувану опрему и експонате које је полиција користила у претходним временима. Ово је и један од начина да сачувамо од заборава колеге које су читав свој радни век посветиле очувању безбедности грађана. Изложени експонати су из приватних збирки грађана, бивших колега и наше архиве и за нас који се бавимо овим послом имају велику емотивну вредност“, истакао је Иван Миленковић, начелник Полицијске управе Крушевац, додајући да „ће полиција увек бити у служби грађана“.

Полицијска опрема које је коришћена пре неколико деценија ФОТО: ЦИНК

Изложбу „Полиција кроз време“ Полицијска управа Крушевац организовала је сопственим средствима уз помоћ крушевачких институција и јавних установама којима су додељене захвалнице. Организацији изложбе допринели су и појединици којима су такође додељене захвалнице. Једну од њих добио је и Предраг Јаковљевић, полицијски службеник, који је из приватне збирке обезбедио добар део експоната. Занимљиво да је и Јаковљевићев деда био полицијски службеник а његова службена легитимација је међу изложеним експонатима.

Изложба у холу Полицијске управе доступна је и заинтересованим грађанима Крушевца.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content