Izrečena presude Miškoviću, Đuraškoviću i saradnicima

0

Specijalni sud u Beogradu izrekao je prvostepene presude Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću kao i za još 12 optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i sa kruševačkom Fabrikom maziva.

Marko Mišković proglašen je krivim za utaju poreza i osuđen na tri godine i šest meseci, a dužan je da plati 8 miliona dinara odštete.

Marko Mišković i njegovi saradnici, saradnici njegovog oca, kao i Milo Đurašković i njegovi saradnici oslobođeni su optužbe za malverzacije sa putarskim preduzećima, što je bila glavna tačka optužbe.

Miškovićevo preduzeće MERA invest, prema presudi, mora da plati 320.280.000 miliona dinara odštete državi Srbiji zbog utaje poreza.

Milo Đurašković i njegovi saradnici  su proglašeni krivima za zloupotrebu sa Fabrikom maziva iz Kruševca.

Đurašković je osuđen na 7 godina zatvora, a dužan je da plati i kaznu od 6 miliona dinara.

On je osuđen na šest godina zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u FAM-u i na 2 godine zbog utaje poreza, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 7 godina.

Osuđeni su i Đuraškovićevi saradnici: Dejan Jevtić, na četiri godine, Rista Ristović na pet godina, Borko Jelić na tri godine, Branislav Jovanović na tri godine, Ljiljana Kostić na tri godine i Srđan Filipović na dve godine zatvora. Svi zajedno su dužni da plate 3,14 milijarde dinara odštete FAM-u.

Svim optuženima se u kaznu uračunava vreme provedeno u kućnom pritvoru i klasičnom pritvori.

Milo Đurašković je uhapšen sa sedmoro saradnika  maja 2011. godine pod optužbpom da su oštetili FAM za 32 miliona evra.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content