IZVEŠTAVANJE PO DIKTATU: Đilas, Hitler i Sergej!

Portal “Južne vesti” objavio je juče uputstvo urednicima medija pod kontrolom biznismena Radoice Milosavljevića kako da targetiraju određene ličnosti i istovetno izveštavaju o nekim događajima.

Objavljeni su i imejlovi u kojima se sugeriše uređivačka politika tih televizijskih stanica kada su u pitanju politički protivnici vlasti.

“Južne vesti” objavile su imejlove u kojima se urednicima tih televizija, pod naslovom “URGENTNO!” sugeriše da u naredna tri dana, bez obzira na druge sadržaje, imaju samo tri teme “Đilas, Hitler i Sergej”.

Izvor “Južnih vesti” tvrdi da to nije prvi put, ali da su ranije ta uputstva bila drugačija i da su sugerisala da se prenose ceremonije na kojima se pojavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se direktno prenose njegove konferencije za novinare i sva obraćanja javnosti. Isti izvor objašnjava da je ovo prvi put da se lokalni mediji aktivno uključuju u obračun sa “neistomišljenicima i političkim protivnicima vlasti”.

Na adrese lokalnih televizija, kako se vidi u mejlovima, najčešće stiže obaveštenje da je obavezno emitovati emisiju “Kontravizija” i traži se povratna informacija o terminima, kao i potvrde da je emisija emitovana.

U prekjuče prosleđenom uputstvu, pored tri teme i teksta koji moraju da se emituju, poslata je napomena o još jednoj obavezi.

“Napomena: ‘Sutra (23.1.2019.) da se svi uključe u konferenciju za novinare ‘Srpskog telegrafa’, koja počinje u 10:30”, navodi portal.

Novinarka Tamara Skrozza ističe da nije iznenađena, jer je, navodi, i do sada bilo jasno da koordinisanost medijskih hajki nije slučajna.

Ova naredba samo je dokaz da se iza svih tih progona krije jedan ‘mastermajnd’, jedan ‘dirigent’ koji pažljivo upravlja delovima tog sistema – brine se čime će počinjati vesti, kakvim će slikama biti ‘pokrivane’ i šta im je najvažnija poruka”, kazala je Skrozza.

Izvor: Južne vesti.com

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content