JUNIORSKO PRVENSTVO SRBIJE U BADMINTONU: Četiri zlata za Sergeja Lukića!

Sergej Lukić, član kruševačkih Zmajeva, osvojio je četiri zlatne medalje na juniorskom Prvenstvu Srbije u badmintonu.

Vedeta Zmajeva turnir je završio sa “pokerom” šampionskih titula, jednim srebrnim odličjem i priznanjem za najuspešnijeg igrača u uzrasnoj kategoriji do 19 godina.

Sergej Lukić je osvojio četiri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije za juniore

Lukić je u najstarijem uzrastu prigrabio najsjajnije medalje u sve tri kategorije – muškom singlu, muškom dublu u tandemu sa Mihajlom Tomićem iz BK Beograd i mešovitom dublu u paru sa svojom klupskom saigračicom Marijom Sudimac. U kategoriji U17, pored trofeja u muškom dublu sa Tomićem, izlio je i vicešampionsku titulu u muškom singlu.

Mislim da sam prvi igrač u istoriji kojem je pošlo za rukom da osvoji četiri šampionske titule na Prvenstvu Srbije za juniore. Pored toga proglašen sam za najuspešnijeg igrača kategorije U19 što je ogromna čast s obzirom na ogroman kvalitet igrača koji su nastupili u ovom uzrastu. U svakom slučaju uspeh koji sam “upisao” na šampionatu na Adi Ciganliji dodatno će me motivisati da nastavim da radim u još žešćem ritmu i da dogodine pokušam da ponovim isto ostvarenje. Inače, posle nedavnog osvajanja zlata muškog singla na A turniru, i na državnom šampionatu za juniore sam ispunio još jedan svoj cilj u ovoj godini kada je domaća scena u pitanju. Na taj način uhodanom stazom idem ka kulminaciji sezone i cilju svih ciljeva u 2019, a to je uspeh na Evropskom prvestvu za igrače do 17 godina koje će biti održano početkom septembra u Poljskoj”, istakao je Lukić.

Nina Bogdanović i Sara Lončar su trojumfovale u konkurenciji juniorki

Za najuspešnijeg aktera uzrasne kategorije do 17 godina proglašena je Sara Lončar iz BK Zmajevi koja je postala vlasnica tri šampionska pehara. U kategoriji U17 trijumfovala je u ženskom singlu i u ženskom dublu sa Ninom Bogdanović, takođe članicom BK Zmajevi, a u kategoriji U19 u ženskom dublu sa Sanjom Perić iz BK Beograd. Impresivnom skoru trebalo bi dodati i vicešampionske titulu u ženskom singlu kategorije U19 i mešovitom dublu iste uzrasne kategorije sa Tomićem iz BK Beograd.

Šampionske juniorske pehare u Nacionalnom badminton centru podigli su i Teodora Latas iz BK Zmajevi u ženskom singlu uzrasne kategorije do 11 godina, Vuk Dimitrijević iz BK Fanatik u muškom singlu, te Danilo Janković i Vukašin Krneta iz BK Clear u muškom dublu uzrasne kategorije U13, Viktor Petrović iz BK Zmajevi u muškom singlu, a Miloš Dmitrović i Vanja Rašeta iz BK Clear u muškom dublu uzrasne kategorije do 15 godina i Sudimčeva u ženskom singlu uzrasne kategorije U19.

U ukupnom plasmanu na Prvenstvu Srbije za juniore najuspešniji je bio Badminton klub Zmajevi čiji su članovi osvojili ukupno 30 odličja, od toga 13 zlatnih, devet srebrnih i osam bronzanih.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content