JUTKA SE ŽALIO SUDU: Traži odlaganje robije zbog lošeg zdravstvenog stanja!

Nekadašnji predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka i njegovi branioci zatražili su odlaganje odsluženja tromesečne zatvorske kazne zbog, kako je navedeno, lošeg zdravstvenog stanja osuđenog.

Sud u Brusu odbio je molbu Milutina Jeličića Jutke za odlaganje izvršenja kazne zatvora ali su njegovi branioci podneli žalbu sudu u Kruševcu.

Prema rečima Irene Đurić, branioca Jeličića, nadležnom sudu je dostavljen zahtev za odlaganje izvršenja kazne za tri meseca.

Bivši predsednik opštine Brus trebalo je da se javi 20. januara u zatvor u Kruševcu radi izdržavanja tromesečne kazne na koju je osuđen zbog seksualnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić.

 Advokat Borivoje Borović  je kazao da je Jeličić isplatio Mariji Lukić jedan deo troškova krivičnog postupka i da očekuje da i kruševački sud takođe odbije Jeličićevu molbu.

Prema nezvaničnim informacijama Jeličić tražio da bude u Okružnom zatvoru u Kruševcu, kako bi bio bliže kući, ali je sud, odbijajući njegovu molbu, odredio da ga uputi na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod u Ćupriji.

Presuda Osnovnog suda u Kruševcu, kojom je Jeličić osuđen na tri meseca zatvora, postala je pravosnažna novembra prošle godine, pa ga je sud pozvao da se 20. januara 2021. javi u Okružni zatvor u Kruševcu radi izdržavanja kazne.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content