Ko će biti naredni gradonačelnik Kruševca?

Kako se bliže predstojeći lokalni izbori tako je  sve izraženija dilema “Ko će biti naredni gradonačelnik Kruševca?”.

U ovom trenutku je jedino izvesno da će naredni gradonačelnik Kruševac biti iz redova Srpske napredne stranke. Ko će to biti odlučiće javne i tajne igre unutar ove stranke, a građani će to samo “aminovati”.

Ko su potencijalni takmičari za udobnu fotelju prvog čoveka Kruševca?

Prva opcija bi trebalo da bude sadašnji gradonačelnik Dragi Nestorović. Na ovu funkciju, ničim izazvan, došao je nakon odlaska Bratislava Gašića na mesto ministra odbrane. Nakon vruće direktorske pozicije u “14. oktobru”, gde su nezadovoljni radnici svakodnevno duvali u trube i pištaljke i protestovali, preuzimanje funkcije gradonačelnika bilo je kao odlazak u banju za nerotkinje.

U proteklih dvadesetak meseci Nestorović se, uglavnom, nije mešao u svoj posao. Malo je putovao po inostranstvu, malo primao raznorazne delegacije, i to je uglavnom bilo sve. Da ne zaboravimo pokušaj da se pozicija gradonačelnika iskoristi za naplatu zaostalih dugovanja od bivšeg preduzeća.

Posmatrano sa strane, stiče se utisak da Dragi Nestorović i nije posebno motivisan da ostane na mestu gradonačelnika. Kao da bi radije bio u još debljoj hladovini, recimo na mestu plaćenog gradskog većnika. Manje para, ali nikakve obaveze.

Drugi kandidat, ako sledimo logiku, trebalo bi da bude predsednik Gradskog odbora SNS. U Kruševcu je prvi čovek naprednjaka, barem formalno, Nenad Andrić. Ni on, kao i Nestorović, u prethodnom periodu nije pokazao neku veliku ambiciju za izvršnim funkcijama. Na mesto gradskog većnika podneo je ostavku, a nije od onih koji se guraju za fotelju.

Jedan od ljudi koji, očigledno, imaju ambicije je Predrag Vukićević, predsednik Regionalne proivredne komore. Organizaciju koja je služila za zbrinjavanje posrnulih kadrova Demokratske stranke uspeo je, barem medijski, da učini prisutnom u javnosti i značajnom. Politički se ističe oštro kritikujući sve one koji kažu nešto ružno o Bratislavu Gašiću i SNS, što mu unutar stranke, zasigurno, donosi poene. Pored toga ima i solidno iskustvo iz lokalne skupštine gde je odbornik.

Moguće je da će u narednom periodu kao potencijalni kandidat za gradonačelnika “isplivati” još neko, ali se čini da su pomenuta trojica najozbiljnije i najrealnije opcije.

Ne treba zanemariti jednu jako važnu činjenicu. Naredni gradonačelnik Kruševca moraće da dobije blagoslov od Bratislava Gašića koji je neprikosnoveni lider kruševačkih naprednjaka. Za koga će se od pomenutih i nepomenutih kandidata odlučiti “naš Bata” videćemo veoma brzo.

You might also like More from author

3 Comments

 1. Čarapan says

  Niko od navedenih.

 2. Lazar says

  Znaci autor teksta vec zna ili proznaje da ce naprednjaci pobediti na izborima. Zanimljivo… Ko priznaje pola mi se prasta

  1. Mikica says

   Još zanimljivije: ovde do sada nije bilo botova, a sad su se pojavili. Priznao, ne priznao, na kraju će botovi da vrate sve sendviče…

Comments are closed.

Skip to content