Ko je ko u lokalnoj vlasti u Rasinskom okrugu?

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac i nakon završetka projekta “Ko je ko u lokalnoj vlasti u Rasinskom okrugu?” nastavlja da prati lokalne političare.

Projekat je završen sredinom februara ali mi nastavljamo da pratimo promene na političkoj sceni u Kruševcu, Trsteniku i Varvarinu. Sve promene na rukovodećim funkcijama registrujemo i ažuriramo kako bi građani imali pravovremene informacije“, ističe Slaviša Milenković, predsednik Centra za istraživačko novinarstvo Kruševac.

Tokom petomesečnog projekta CINK je javnosti predstavio političke i profesionalne profile više od 60 lokalnih političara i analizirao obećanja koje su davali u predizbornoj kampanji.

Ohrabruje podatak da su funkcioneri u poslednjih desetak meseci, tokom i nakon završetka projekta, postali ažurniji u dostavljanju svojih podataka Agenciji za borbu protiv korupcije ali još uvek nisu svi dovoljno “transparentni”. Što se tiče obećanja političara njih ćemo nastaviti da analiziramo i u budućnosti“, dodaje Milenković.

Projekat “Ko je ko u lokalnoj vlasti u Rasinskom okrugu?”, realizovan je u okviru regionalnog projekta Action SEE, preko Metamorphosis fondacije iz Skoplja, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vestminster fondacije za demokratiju, i saradnju sa organizacijom CRTA.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content