KONSTITUISANA SKUPŠTINA U ĆIĆEVCU: Naprednjaci preuzimaju vlast

Diplomirani pravnik iz Ćićevca Miloš Radosavljević izabran je za novog predsednika Skupštine opštine Ćićevac na konstitutivnoj sednici ovog tela.

Na tajnom glasanju Radosavljević, koga je predložila Srpska napredna stranka, dobio je 14 glasova.

Za zamenika predsednika Skupštine opštine, takođe sa 14 glasova, izabran je Zvezdan Gagić, doktor veterinarske medicine iz Pločnika, sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Na lokalnim izborima u junu Srpska napredna stranka  je osvojila 11 odborničkih mesta, Pokret za očuvanje opštine Ćićevac dosadašnjeg predsednika Zlatana Krkića, 10, lista SRS – Dr Zoran Milivojević Batke dvojicu odbornika a liste SPS-JS i GG “Samo domaćinski – Borko Živković” po jednog.

Rezultati glasanja za predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine Ćićevac ukazuju na to da će u narednom periodu vlast u ovoj maloj opštini formirati SNS, SPS – JS i lista SRS – Dr Zoran Milivojević Batke.

Novi predsednik opštine Ćićevac biće izabran u narednih mesec dana a očekuje se da to bude dr Mirjana Krkić, prva na listi naprednjaka na lokalnim izborima.

U proteklih 17 godina dužnost predsednika opštine Ćićevac vršio je pravnik Zlatan Krkić koji je na ovu funkciju biran četiri puta, prvi put na vanrednim izborima 2003. godine, kao kandidat Demokratske stranke.

U narednih sedam biće konstituisane skupštine opština u preostalih pet gradova Rasinskog okruga. Konstitutivna sednica u Varvarinu je zakazana 16. avgusta, u Kruševcu 18. avgusta a u Trsteniku, Brusu i Aleksandrovcu 20. avgusta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content