Kruševljanka na NBA All Star vikendu

Saška Vujičić, članica Sportskog društva “Palestra”, igraće unified basket na NBA All Star vikendu koji se održava u Los Anđelesu.

Saška Vujičić (21) će na put krenuti u utorak uveče, zajedno sa trenerom Mirelom Milojević, a utakmica će se igrati u subotu.

“Veoma sam uzbudjena što idem, oduvek se bavim sportom, najpre fudbalom, a od pre sedam-osam godina košarkom, u kojoj igram beka”, rekla je Saška na press konferenciji u Gradskoj upravi.

Vujačić i Milojević NBA All Star Weekend odlaze na predlog Specijalne olipijade Srbije, po odobrenju Svetske specijalne olimpijade.

One su o mogućnosti da učestvuju na tom dogadjaju obaveštene pre dva meseca nakon čega je usledilo popunjavanje formulara, snimanje kratkog filma o Saški, njenoj tehnici i taktici igre, te čekanje na odgovor organizatora.

“Bile smo presrećne kada su nam javili da je Saška izabrana da učestvuje“ kazala je Mirela Milojević i dodala da iz Evrope putuju samo još dvojica Nemaca, igrač i trener, dok su ostali učesnici iz SAD i sa ostalih kontinenata.

U ekipama unified basketa biće po četiri košarkaša ili košarkašice NBA i po šestoro predstavnika Specijalne olimpijade, a igraće se više utakmica.

“To je jedinstvena prilika da se podigne svest o učesnicima Specijalne olimpijade, o njihovim sposobnostima i prilika da sa milionima gledalca širom sveta podelimo poruku inkluzije kroz sport”, navela je Milojevićeva.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content