Kviz “Viktorovi čuvari prirode”

U okviru programa obeležavanja važnih ekoloških datuma,  Ekološki pokret “Bela breza”, u partnerstvu sa osnovnim školama, povodom Dana proleća, organizuje kviz Čuvari prirodeza učenike trećeg i četvrtog razreda.

U znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg koordinatora Ekološkog pokreta “Bela breza”, kviz od prošle godine nosi ime “Viktorovi čuvari prirode”.

Domaćin ovogodišnjeg, devetog po redu takmičenja u poznavanju šumskih i vodenih ekosistema, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i nacionalnih parkova Srbije je prošlogodišnji pobednik, Osnovna škola “Strahinja Popović” Dvorane, izdvojeno odeljenje u Modrici.

Kviz će se održati u sredu, 21. marta u 11 časova u školi u Modrici, a učesnici, osim iz škole domaćina, dolaze iz osnovnih škola “Brana Pavlović” Konjuh, “Despot Stefan” Gornji Stepoš i “Knez Lazar” Veliki Kupci.

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti učenika o značaju očuvanja ekosistema, jačanje učeničkih kompetencija za timski rad i saradnju, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih škola.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content