Lekari i medicinski tehničari oboleli od nepoznate bolesti!

Zbog nepoznate bolesti od koje je obolelo 12 lekara i medicinskih tehničara u Opštoj bolnici Kruševac otkazane su sve operacije na Odeljenju hirurgije koje nisu hitne.

Direktorka Opšte Bolnice Vesna Stević Gajić kaže da joj se do juče 12 radnika ove ustanove javilo uglavnom sa temperaturom, a neki i sa osipom.

Čim smo čuli da se neki radnici žale na zdravstveno stanje obratili smo se Zavodu za za javno zdravlje. Sve je pregledao i epidemiolog i infektolog. Bolesni radnici ne dolaze na posao, ali imaju blagu kliničku sliku i stanje im se popravlja. Možda je u pitanju neka virusna infekcija. Rezultati su poslati u Beograd na analizu, ali nema razloga za paniku – kaže Stević Gajić.

U Zavodu za javno zdravlje očekuju da rezultati iz Instituta “Torlak” budu poznati danas. Svi oboleli zdravstveni radnici imali su identične simptome, visoku temperaturu i osip.

U Ministarstvu zdravlja smatraju u pitanju osipna infekcija, i da se pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta boginja.

Poslali smo odmah inspekciju, preduzete su sve mere. Radnici su pregledani i izolovani, uzeta im je krv na analizu i čekamo rezultate. Ostali su dužni da nose maske, dezinfikuju prostorije i materijal. Najvažnije je da nema novih slučajeva – kažu u nadležnom ministarstvu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content