LEKARI I POLITIKA: Odbornička klupa draža od ordinacije

Jedna od karakteristika predstojećih lokalnih izbora u Rasinskom okrugu je i veliko angažovanje lekara na listama stranaka, koalicija i grupa građana.

Na lokalnim izborima u Ćićevcu dve liste predvodiće lekari. Dr Mirjana Krkić je prva na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu” dok dr Zoran Milivojević predvodi listu Srpske radikalne stranke na kojoj je, por rednim brojem 2 dr Marko Petković.

U Varvarinu dr Gordana Čabrić predvodi listu grupe građana “Naši ljudi” dok su na listi SNS visoko kotirane dr Violeta Lutovac Đurđević, na drugom mestu, i dr Jasmina Rakić na četvrtom mestu.

Jednu od tri izborne liste u Aleksandrovcu predvodi lekar. Pedijatar dr Mirko Mihajlović je prvi na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

U Brusu dr Dragutin Radosavljević Duta predvodi listu grupe građana dok je pedijatar dr Sonja Stevović Petrović druga na listi “Za moderan Brus”, odmah iza nosioca liste Milutina Jeličića Jutke.

U Trsteniku dr Radovan Popović predvodi listu Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

U Kruševcu nijednu od šest lista ne predvode lekari ali je zato dr Dragana Barišić ponovo kandidatkinja za mesto u Skupštini Srbije.

Na svim listama za lokalne izbore u Rasinskom okrugu, a ima ih 31, ima mnogo više lekara i medicinskih sestara i mi smo ovde pobrojali samo one koji su nosioci ili na istaknutim pozicijama.

Iz nama nepoznatih razloga politika, očigledno, ima magnetsku privlačnost za lekare.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Miroslav says

    Pa, jasno je: lista SNS-a ide pod sloganom “Za našu decu”, i onda pedijatri osećaju potrebu da se tu umešaju 🙂

Comments are closed.

Skip to content