Marija Sudimac i Sergej Lukić srebrni u Opatiji

0

Mladi reprezentativci Srbije u badmintonu osvojili su šest medalja na jakom međunarodnom turniru u  Opatiji.

U Opatiji, u kategoriji do 15 godina, mešoviti dubl iz Kruševca Sergej Lukić – Marija Sudimac okitio se srebrnim odličjem. U neizvesnom finalu, u tri seta, izgubili su od mađarske kombinacije Balint Papai – Vivijen Sandorhazi. Odličan nastup u Opatiji Lukić je zaokružio i bronzom u singlu. On je u polufinalu poražen od Italijana Enrika Baronija.

Marija Sudimac i Sergej Lukić su osvojili srebrnu medalju na turniru u Opatiji
Marija Sudimac i Sergej Lukić su osvojili srebrnu medalju na turniru u Opatiji

U dve godine mlađem uzrastu naša reprezentacija je  stigla do dve medalje, obe u režiji Mihajla Tomića. On je prvo stigao do srebra u singlu, izgubivši u finalu od Slovenca Jana Babnika, a potom i do zlata u mešovitom dublu u kojem mu je partnerka bila Sara Lončar.

U konkurenciji igrača do 11 godina Viktor Petrović je stigao do šampionske titule, sa maksimalnim učinkom od pet pobeda, dok je Nina Bogdanović stigla do bronze drugim mestom u svojoj grupi. Na korak od medalje stala je Marija Sudimac u singlu konkurencije igračica do 15 godina, pošto je u četvrtfinalu poražena od Mađarice Vivijen Šandorhazi koja je kasnije stigla do zlata.

Za Mariju Sudimac i Sergeja Lukića ovo je bio pripremni turnir za Evropsko prvenstvo do 15 godina koje će se održati naredne godine. Videli smo u Opatiji šta još moraju da unaprede u svojoj igri. Pored toga osvojeni su vredni bodovi u trci za što bolji žreb na pomenutom takmičenju”, kazao je Dragan Antić, pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije i trener Badminton kluba “Zmajevi”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content