Marija Sudimac najbolja u singlu na Evropskom kupu u Slovačkoj

0

Marija Lončar, Sara Lončar i Sergej Lukić osvojili su medalje na turniru Evropskog kupa Slovak Youth U17 2018 u  slovačkom Trenčinu.

Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić izlili su tri zlatna odličja i po jedno srebrno i bronzano. Sa dva trofeja Tomić je u konkurenciji 173 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja pojedinačno bio najuspešniji igrač u Slovačkoj.

On je u paru sa Sergejom Lukićem prvo trijumfovao u muškom dublu. Njih dvojica su u finalu u tri seta savladali poljsku kombinaciju Mikolaj Piorkovski, Mikolaj Vrzalik (2:1). Prethodno bili su bolji od Mađara Sebestjena Nađa i Gergelija Šita u prvom kolu (2:0), Ukrajinaca Danila Dubinskog i Vitalija Reva u drugom (2:0), njihovih sunarodnika Artem Nosova i Vičeslava Jakovljeva u četvrtfinalu (2:0), te Austrijanaca Kaia Niderhubera i Mihaila Tomića u polufinalu (2:0).

Reprezentativci Srbije sa trofejima osvojenim u Slovačkoj FOTO: Badminton savez Srbije

Drugi pehar u Trenčinu Tomić je osvojio u mešovitom dublu sa Lončarevom. Pohod na tron srpski miks je počeo pobedom u drugom kolu nad Vitalijem Revom i Varvarom Frolovom iz Ukrajine (2:0). U osmini finala uzeo je meru Poljacima Simonu Maciagu i Aleksandri Radzievskoj (2:1), a u četvrtfinalu, takođe poljskom paru, Kajetan Jezijak, Dominika Kojnačka (2:1). Adam Ehm i Marija Ružičkova iz Češke pali su u polufinalu (2:0), dok je u borbi za trofej na pleća oboren još jedan češki miks – Jan Janoštik, Katernina Valentova (2:1).

Treće zlato u Trenčinu delo je Sudimčeve. Naša reprezentativka bila je dominantna u ženskom singlu u kojem osvojila trofej bez izgubljenog seta. U finalu bila je bolja Čehinje Sonje Horinkove (2:0), u polufinalu od Ukrajinke Marije Stoliarenko (2:0), u četvrtfinalu od Mađarive Petre Mesaroš (2:0), u osmini finala od Čehinje Marije Ružičkove,

Naše reprezentativke, Lončar i Sudimac,  su zajedničkim snagama osvojile srebro u ženskom dublu. U okršaju za najviši stepenik postolja izgubile su u tri seta od češke kombinacije Katerina Mikelova, Nela Nemcova (2:1).

I u muškom singlu Srbija je u Slovačkoj stigla do odličja. Lukić je prigrabio bronzu izgubivši u meču za polufinale od potonjeg osvajača srebrne medalje, Čeha Andreja Antoške (2:1). Do okršaja za finale naš reprezentativac je očitao lekcije Čehu Štepanu Kalbaču u prvom kolu (2:0), Ukrajincu Andreju Donu u drugom (2:0), Mađaru Sebastijanu Nađu u osmini finala (2:0), te njegovom sunarodniku Balantu Papaiju u četvrtfinalu (2:0).

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content