MIROSLAV ALEKSIĆ: “Jutka nasamario javnost!”

Narodni poslanik iz Trstenika Miroslav Aleksić tvrdi da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka „nasamario javnost i kupio vreme“ svojom formalnom ostavkom, jer po Zakonu o lokalnoj samoupravi on tu funkciju može da obavlja još punih šest meseci do izbora novog predsednika.

Narodna stranka poziva predsednika Skupštine opštine Brus i svih 29 odbornika da u roku od sedam dana zakažu sednicu skupštine opštine na kojoj bi bila konstatovana ostavka Jeličića i izabran novi predsednik opštine. Ako to ne učine, održaćemo veliki narodni miting u Brusu i tražiti hitno zakazivanje sednice na kojoj će biti izabran novi predsednik opštine“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je objasnio da je Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano da predsednik opštine, kada podnese ostavku, obavlja tu funkciju do izbora novog predsednika, a tri meseca je rok za zakazivanje sednice na kojoj se ostavka konstatuje.

Tako bi ostavka Jeličića mogla da bude konstatovana tek za tri meseca, a potom imaju rok od još tri meseca da zakažu sednicu na kojoj bi bio izabran novi predsednik opštine da ne bi bile uvedene privremene mere“, naveo je Aleksić.

Aleksić je istakao da to znači da Jeličić može da obavlja funkciju predsednika opštine Brus još punih šest meseci posle formalnog podnošenja ostavke.

Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a pokušao je i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content