PREMIJERA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: “Čekajući Godoa” u režiji Vladimira Popadića

0
U Kruševačkom pozorištu večeras će premijerno biti izvedena predstava “Čekajući Godoa”, po tekstu Semjuela Beketa, u režiji Vladimira Popadića.
Kada pomenemo delo Semjuela Beketa “Čekajuci Godoa” obično je prva asocijacija dvoje ljudi koji sede na sred ulice i čekaju , komad koji većina nas nije volela u školi.
Ovaj Godo ,u režiji Vladimira Popadića rađen je drugačije, sa željom da bude efektan i duhovit, ističe reditelj.
Veliki tekstovi poput ovog nude obilje mogućnosti za interpetaciju. Ovo nije ispit kako se igra i režira Beket već materijal da se zapitamo “ko smo, šta želimo…” “Da li je Godo tekst za Kruševac ili je Kruševac za Godoa“.
Popadić ističe značaj celog ansambla koji izvodi predstavu.
Disali smo kao jedno“, naglašava reditelj.
Marko Živić i Dragan Marinković u predstavi “Čekajući Godoa” FOTO: R. Vučković – Kruševačko pozorište
Jedan od onih koji “čekaju”, u ulozi Vladimira, Marko Živić kaže da nikad veća medijska kampanja nije urađena za predstavu.
Iako zivim u Beogradu nikad nisam otišao odavde. Ovu predstavu smo radili onako kako smo želeli , sat smo “navili ” kako smo želeli.Zahvalan sam i sebi jer sam dvakog drugog dana putovao za Beograd zbog posla. Kruševačko pozorište je jedini preostali dah koji možemo da udahnemo a da se ne zagrcnemo”, kaže Živić.
U ulozi Estragona biće  Dragan Marinković. O Godou kaže da nam nudi lepezu likova gde svako može da prepozna šefa, suprugu, dete, rođaka…
U predstavi igraju i Dejan Tončić, Nikola Rakić i u ulozi dečaka Teofil Stojković Beguš.
Scenografiju je radila Marija Kalabić, kostim Jelena Nikolić, masku Dragan Velimirović. Za scenski govor zaduženi su bili Nikola Trišić i Jovan Ristic koji je i dramaturg.
Kompozitor i autor songova za predstavu je Nikola Trišić (Kruševac Geto).
Premijera predstave po tekstu koji je pobedio vreme i koji je aktuelan i danas , je u četvrtak 14. marta.
Da je interesovanje veliko potvrđuje to što su premijera i prva repriza vec rasprodate. Očekuje nas repriza  27.marta ,na Svetski dan pozorišta”, ističe upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

 

FOTO: R. Vučković – Kruševačko pozorište

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content