Momiru Bradiću nagrada “Bora Mihailović”

Ovogodišnji dobitnik nagradu ”Bora Mihailović” za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije  je Momir Bradić.

U obrazloženju Komisija za godišnje nagrade i priznanja Kruševačkog pozorišta u kojoj su bili Radoslav Pavlović, predsednik Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta, Saša Torlaković, prošlogodišnji dobitnik nagrade,  i dr Jelena Milanović, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, navodi se da je:

Momir Bradić mnogo više od glumca, reditelja, upravnika pozorišta, kulturnog pregaoca. On je posvećenik i hodočasnik koji svedoči drugima o neiscrpnoj težnji za visinama stvaranja, prosvećivanja i otkrića smisla vlastitog života. Hteti hodočastiti, znači želeti da se bude kao drugi posvećenici koji su svoj život, svoje misli, svoju dušu založili za dobrobit ljudi.

Momir Bradić je upravo ta stabilnost u proticanju vremena i nestalnosti egzistencijalnog pamćenja dogođenog susreta sa prometejskom vatrom.

Godišnju nagradu Kruševačkog pozorišta za glumačka ostvarenja u 2017. godini dobio je Bojan Veljović za izuzetna glumačka ostvarenja u predstavama”Tamo daleko na ostrvu spasa” i ”Zenidba i udadba”.

Godišnja nagrada za izuzetne radne rezultate u 2017. godini dodeljena je Milki Ivanović.

 

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content