NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U HRVATSKOJ: Bronza za Luku Milića!

Na VICTOR Croatian International 2019 u badmintonu, koji je održan u Zagrebu, Kruševljanin Luka Milić osvojio je bronzanu medalju.

Put ka postolju u glavnom gradu Hrvatske Milić je počeo pobedom nad Norvežaninom Peterom Roenom Stensitom (2:1). U osmini finala uzeo je meru Kazahstancu Dmitriju Panarinu (2:1), dok je u meču vrednom odličja, posle preokreta i gotovo čitavog sata igre, savladao zvezdu francuskog badmintona Lea Rosija (2:1).

Nakon tri iscrpljujuća duela u tri seta, od kojih je svaki u proseku trajao duže od 50 minuta, naš reprezentativac je izašao na polufinalni megdan Indijcu Rahulu Bharadvajevu. Na žalost, posle rovovske borbe položio je koplja pred potonjim osvajačem trofeja (2:0).

U Zagreb sam došao sa velikim samopouzdanjem. Od početka sam čvrsto verovao da mogu do postolja, do kojeg sam na kraju i stigao, zahvaljujući kako fanatičnoj borbi tako i ogromnoj podršci mojih saigrača iz reprezentacije i trenera. Sa velikim ambicijama očekujem i turnir Svetskog seniorskog kupa u Grčkoj kroz dve nedelje, a nadam se da ću tamo uspeti da ponovim uspeh iz Hrvatske”, kazao je Luka Milić.

Milićev izvanredan rezultat upotpunjen je sjajnim izdanjem ostatka srpskog tima u Zagrebu. Posebno mesto u toj priči svakako zaslužuju dvojica 16-godišnjaka, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić. U žreb su upali ‘’u minut do 12’’ tako da su na poprište ovog turnira stigli neposredno pred početak. Gotovo iz autobusa su startovali u kvalifikacijama muškog dubla gde su prvo uzeli meru Slovencima Janu Babniku i Galu Bizjaku (2:0), a potom i Šveđanima Šaunu Ekengrenu i Aleksanderu Ridstromu (2:0), čime su se plasirali u glavni žreb ove konkurencije.

Bili su slobodni u prvom kolu, dok su u osmini finala oborili na pleća holandsku kombinaciju Vesel Van Der Aar, Ties Van Der Lek (2:1), stigavši na taj način na korak od postolja. Ipak, u meču za odličje poraženi su od Austrijanaca Filipa Birkera i Dominika Stipsitsa (2:0).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content