NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE: 207 nastavnika tehnološki višak!

U školama na području Školske uprave Kruševac trenutno ima 207 nastavnika koji su tehnološki višak.

Najveći broj tehnoloških  viškova je među nastavnicima geografije – 14, engleskog jezika 12, biologije, srpskog jezika i hemije po 11, matematike i fizike po devet. Pre sedam dana na spiskovima smo imali 219 kolega koji su bili tehnološki višak ali smo uspeli da zbrinemo njih 12. To pokazuje da sistem preuzimanaja radnika uz kontrolu sindikata i radne grupe dobro funkcioniše, kazao  je Predrag Gašić, član radne podgrupe Školske uprave. 

Po rečima Dobrivoja Marjanovića, predsednika Gradskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u Kruševcu, većina ovih prosvetnih radnika “nisu potpuni već delimični tehnološki višak”.

Pokušaćemo da za njih obezbedimo procenat kroz angažovanje na slobodnim aktivnostima, u bibliotekama, nastavu građanskog vaspitanja. Oni neće otići iz sistema ali imaće umanjen procenat časova jedno vreme, dodao je Marjanović.

USPRS je tražila odlaganje početka školske godine za dve sedmice kako bi se bolje obavile pripreme.

U Rasinskom okrugu nije obezbeđen nijedan računar ili tablet za nastavnike a kamoli za učenike slabijeg socijalnog statusa. Minimalan broj maski obezbeđen je u našem okrugu što znači da će nabavka maski ići na teret roditelja, naglasio je Marjanović.

U posebno teškoj situaciji početak nove školske godine dočekala je Osnovna škola “Vladislav Savić Jan” u prigradskom naselju Parunovac, sa oko 350 đaka, jer je školska zgrada ruinirana, na nekoliko mesta prokišnjava a nije poznato kada će početi rekonstrukcija.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je većinski sindikat nastavnika u 35 od 54 osnovne i srednje škole u Rasinskom okrugu a najviše članova ima u Kruševcu, Brusu i Aleksandrovcu.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Bubuleja says

    Važno je da mafijaši počnu da grade Nacionlni stadion.
    Koga još briga za nastavnike, djake, sudije, lekare, burekdzije i ostalu boraniju.
    Vazni su stadioni, jarboli, fontane, ivičnjaci i ostalo od čega se živi.
    E Srbine, a bio si Čovek.

Comments are closed.

Skip to content