Na prodaju tri medijske kuće iz Rasinskog okruga

Agencija za privatizaciju je raspisala javne pozive za prodaju kapitala regionalne RTV Kruševac, RTV Trstenik i RTV Brus.

Mediji

Prema javnom pozivu za učešće u privatizaciji regionalne Radio televizije Kruševac procenjena vrednost kapitala te medijske kuće je 13.922 evra, što je ujedno visina početne cene u postupku prodaje.

Predviđeno je da interesenti ponude podnose do 7. avgusta, dokumentacija o preduzeću im je dostupna od 14. jula, a moći će da je dobiju nakon što uplate 100.000 dinara, a najkasnije do 24. jula. Da bi učestvovali u nadmetanju treba da uplate i depozit od 1.392 evra. Otvaranje ponuda je 11. avgusta.

Na prodaju je ponuđena i Radio televizija Trstenik, čija je vrednost procenjena na 28.988 evra. Potencijalni kupci se prijavljuju do 30. jula, dokumentaciju otkupljuju nakon uplate od 100.000 dinara, a najkasnije do 23. jula. Obavezni su i da uplate depozit od 2.898 evra, a budući vlasnik će biti poznat nakon 3. avgusta, za kada je zakazano otvaranje ponuda.

Javnim pozivom Agrencije za privatizaciju predviđeno je da će Radio televizija Brus biti ponudjena na prodaju po početnoj ceni od 10.051 evra, što je 53 odsto procenjene vrednosti koja iznosi 18.965 evra.

Oni koji žele da se nadmeću za RTV Brus treba da se prijave do 3. avgusta. Nadmetanju prethodni otkup dokumentacije, koji se vrši do 3. avgusta, a košta takođe 100.000 dinara. Potrebno je uplatiti i depozit od 1.005 evra, a ko je najviše ponudio znaće se 13. avgusta, kada će ponude biti otvorene.

U ove tri medijske kuće pred privatizaciju se sprovodi socijalni program. Za njega se na RTK od 89 prijavilo 57, iz RTV Trstenik od 30 odlazi 20, dok RTV Brus želi da napusti 13 od ukupno 18 zaposlenih.

Izmenama Zakona o javnom informisanju, koje je Skupština Srbije usvojila 29. juna, predviđeno je produženje roka za privatizaciju medija u vlasništvu države i lokalnih samouprava do 31. oktobra.

Prvobitni rok je bio 1. jul, koji je sada određen kao rok do koga je potrebno da se raspišu javni pozivi. Za one medije za koje je to učinjeno predvidjeno je i nastavak budžetskog finansiranja, do završetka privatizacije, a najkasnije do 31. oktobra.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content