Razdor u kruševačkom odboru DSS

0

NA NOĆNOJ SEDNICI IZBACILI VEĆNIKE IZ STRANKE! – Dvojica gradskih većnika, Nebojša Paunović i Ivan Mijačić, isključeni su iz Demokratske stranke Srbije na sednici koja je sazvana na Vidovdan u 20.30, a održana u 22 sata!

Na istoj sednici, kojoj su prisustvovali samo odabrani članovi Gradskog odbora DSS, opomenom pred isključenje kažnjeni su bivši gradonačelnik Dragan Azdejković, direktorka Gimnazije Biljana Dačić i Aleksandar Božidarević.

Nebojša Paunović, Aleksandar Božidarević i Ivan Mijačić sa Vojislavom Koštunicom
Nebojša Paunović, Aleksandar Božidarević i Ivan Mijačić sa Vojislavom Koštunicom

– Povod za naše isključenje bila je poseta Andreje Mladenovića Kruševcu. Mi smo mu bili domaćini, a njega je pozvao gradonačelnik Kruševca na obeležavanje Vidovdana. Sve je to u vezi sa stanjem u stranci. Obojica smo članovi Glavnog odbora i nismo podržavali politiku Sande Rašković Ivić koja planira da za predstojeće pokrajinske izbore formira koaliciju sa Bojanom Pajtićem i formira neki novi DOS. – objašnjava Mijačić.

Nijedan od kažnjen funkcionera DSS nije pozvan na sednicu na kojoj su im izrečene kazne. Paunović tvrdi da je besmislena priča da su “foteljaši”.

– Saša Anđelković, koji je sproveo u delo nalog predsednice DSS, trenutno obavlja funkcije predsednika gradskog i okružnog odbora DSS, član je Izvršnog odbora stranke i direktor Veterinarske stanice. – kaže Paunović.

Mijačić tvrdi da je Anđelkoviću obećano mesto na poslaničkoj listi na narednim izborima.

– Izvršni funkcioneri koji su na funkcijama u Kruševcu, u koaliciji, glasajući za naše isključenje, poslali su poruku da su spremni da svoje političko delovanje nastave u opoziciji. Smatram da je moralno da podnesu ostavke, da budu dosledni u stavu. – dodaje Mijačić.

Paunović i Mijačić kažu da ne planiraju da se žale na odluku o isključenju i da planiraju da se angažuju u novoj političkoj partiji čiji je radni naziv Samostalna DSS.

DSS je u Kruševcu deo vladajuće koalicije. Svih petoro odbornika podržava isključene većnike.

Saša Anđelković, predsednik Gradskog odbora DSS, danas nije odgovarao na telefonske pozive.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content