Razdor u kruševačkom odboru DSS

NA NOĆNOJ SEDNICI IZBACILI VEĆNIKE IZ STRANKE! – Dvojica gradskih većnika, Nebojša Paunović i Ivan Mijačić, isključeni su iz Demokratske stranke Srbije na sednici koja je sazvana na Vidovdan u 20.30, a održana u 22 sata!

Na istoj sednici, kojoj su prisustvovali samo odabrani članovi Gradskog odbora DSS, opomenom pred isključenje kažnjeni su bivši gradonačelnik Dragan Azdejković, direktorka Gimnazije Biljana Dačić i Aleksandar Božidarević.

Nebojša Paunović, Aleksandar Božidarević i Ivan Mijačić sa Vojislavom Koštunicom
Nebojša Paunović, Aleksandar Božidarević i Ivan Mijačić sa Vojislavom Koštunicom

– Povod za naše isključenje bila je poseta Andreje Mladenovića Kruševcu. Mi smo mu bili domaćini, a njega je pozvao gradonačelnik Kruševca na obeležavanje Vidovdana. Sve je to u vezi sa stanjem u stranci. Obojica smo članovi Glavnog odbora i nismo podržavali politiku Sande Rašković Ivić koja planira da za predstojeće pokrajinske izbore formira koaliciju sa Bojanom Pajtićem i formira neki novi DOS. – objašnjava Mijačić.

Nijedan od kažnjen funkcionera DSS nije pozvan na sednicu na kojoj su im izrečene kazne. Paunović tvrdi da je besmislena priča da su “foteljaši”.

– Saša Anđelković, koji je sproveo u delo nalog predsednice DSS, trenutno obavlja funkcije predsednika gradskog i okružnog odbora DSS, član je Izvršnog odbora stranke i direktor Veterinarske stanice. – kaže Paunović.

Mijačić tvrdi da je Anđelkoviću obećano mesto na poslaničkoj listi na narednim izborima.

– Izvršni funkcioneri koji su na funkcijama u Kruševcu, u koaliciji, glasajući za naše isključenje, poslali su poruku da su spremni da svoje političko delovanje nastave u opoziciji. Smatram da je moralno da podnesu ostavke, da budu dosledni u stavu. – dodaje Mijačić.

Paunović i Mijačić kažu da ne planiraju da se žale na odluku o isključenju i da planiraju da se angažuju u novoj političkoj partiji čiji je radni naziv Samostalna DSS.

DSS je u Kruševcu deo vladajuće koalicije. Svih petoro odbornika podržava isključene većnike.

Saša Anđelković, predsednik Gradskog odbora DSS, danas nije odgovarao na telefonske pozive.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content