NAPADI NA NOVINARE: Policija pretukla reportera agencije BETA!

Prateći proteste građana širom Srbije ozbiljne povrede zadobili su novinari agencije BETA, portala Nova i RTS-a.

Pripadnici MUP-a Srbije sinoć oko 23.30 potisnuli su demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra prema okolnim ulicama a u intervenciji su povredili izveštača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.

Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju i još su se vraćali da ga tuku.

Zadobio je povrede glave i uputio se ka Urgentnom centru gde će lekari utvrditi stepen povreda.

Novinar Bete zadobio je posekotine po glavi i kod oka.

Dve novinarke portala Nova.rs je napala policija dok su izveštavale sa protesta.

Kako navodi portal Nova.rs, jednu od njih policijac je udario pendrekom po prstima i izbio joj telefone iz ruke, a druga je gurnuta. Navodi se da se incident dogodio kod Beograđanke.

Obe novinarke su se legitimisale policajcima, međutim njih to nije interesovalo i nastavili su da ih guraju i napadaju“, javlja Nova.rs.

Učesnici protesta u Nišu napali su u sredu uveče ekipu Radio-televizije Srbije (RTS) koja je pokušala da se uživo uključi u program, ali su snimatelj i novinarka prošli bez povreda.

Demonstranti u Nišu su novinarku i snimatelja okružili u Voždovoj ulici nedaleko od centru grada, vređali ih i vukli kablove mikrofona i kamere, a neko od okupljenih je snimatelja pogodio flašom u glavu.

Ekipi RTS-a priskočile su u pomoć kolege iz Južnih vesti, nakon čega su demonstranti nastavili dalje protestnu šetnju do zgrade MUP-a.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content