Naplata parkiranja u krugu Opšte bolnice

Parkiranje u krugu Opšte bolnice u Kruševcu ubuduće će se naplaćivati. Problem bi mogao da bude mali broj parking mesta jer su zaposleni već rezervisali 160 od planiranih 180 mesta.

Rampa i kućica na novom ulazu u Opštu bolnicu
Rampa i kućica na novom ulazu u Opštu bolnicu

Veliki broj građana, koji putničkim vozilom ulaze u bolnički krug, parkira mimo predviđenih parking mesta na putnim stazama, prilazima bolničkim odeljenjima i zelenim površinama. Zbog toga dolazi do zagušenja i haotičnog stanja pa vozila Hitne pomoći nisu u mogućnosti da priđu do odeljenja. – objašnjava dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice.

U Opštoj bolnici su odlučili da upravljanje parking u bolničkom krugu povere “Poslovnom centru” koji ima mogućnost da nepravilno parkirana vozila ukloni “paukom”.

“Poslovni centar” je izradio projekat parking prostora a u toku su postavljanje elektronske rampe, obeležavanje novih parking mesta i slično. Primarni cilj izdavanja parking mesta nije ostvarivanje dobiti već prevazilaženje dosadašnjih problema. – dodaje dr Jotić.

Građani nisu oduševljeni činjenicom da će parkiranje u krugu Opšte bolnice ubuduće morati da plaćaju.

Često dolazim u bolnicu jer vozim teško pokretne roditelje. Unutra je saobraćajni haos ali ga prave taksisti i lekari sa svojim vozilima. Kada bi radnici obezbeđenja radili svoj posao ne bi bilo tako. Samo je Klinički centar u Nišu pokušao da naplaćuje parking u krugu i brzo su od toga odustali. Zamislite situaciju da dovedete ozbiljno bolesnog pacijenta, mrcvare vas nekoliko sati u čekaonici i kada izađete vidite da vam je pauk odneo auto. – negoduje Vlada Pavlović.

U “Poslovnom centru” kažu da nemaju finansijski interes već žele da pomognu Opštoj bolnici da uvede red.

Bilo je i po 400 vozila u krugu Bolnice pa su morali da pozivaju policiju. Predložili smo da ulaz bude od Dijagnostičkog centra. Na taj način će se rasteretiti glavni ulaz koji bi koristili samo saniteti i hitni slučajevi. Radno vreme parking biće od šest do 19 sati a prvih pola sata parkiranja besplatno. Posle 30 minuta zadržavanja cena parkiranja biće 30 dinara po satu. – ističe Dragi Marković, direktor “Poslovnog centra”.

Marković napominje da će mesta za sanitete i invalide biti posebno obeležena i da će ta mesta “Poslovni centar” “braniti paukom”.

Ono što se već sada, u pripremnoj fazi, pokazalo kao problem je nedovoljan broj mesta. U Opštoj bolnici očekuju da će biti obeleženo 236 parking mesta dok iz “Poslovnog centra” najavljuju znatno manje. Nezadovoljni su u radnici Hitne pomoći jer za njih nisu planirana parking mesta.

Biće ukupno 180 parking mesta a radnici Bolnice su već prijavili potrebu za 160 parking mesta. Oni svoja mesta plaćaju 400 dinara mesečno ali će morati da se organizuju kako bi ostalo dovoljno mesta za pacijente. – dodaje Marković.

Prema podacima “Poslovnog centra” u Kruševcu ima ukupno 1.860 obeleženih parking mesta. Tvrde da je u gradu potrebno 400 do 500 parking mesta a idealno rešenje bila bi izgradnja garaže u širem centru grada.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content