Narednog vikenda Kruševljani bez vode iz vodovoda

Narednog vikenda  Kruševljani , zbog radova, neće moći da koriste vodu iz regionalnog vodovoda.

U okviru završetka projekta Regionalnog sistema vodosnabdevanja Rasinskog okruga, a povodom realizacije komponente Daljinski nadzor i upravljanje Regionalnim sistemom „Ćelije“, neophodno je da JKP „Vodovod-Kruševac“ izvrši plansko isključenje korisnika koji se vodom snabdevaju sa sistema „Ćelije“.

Realizacija ovog dela projekta obuhvata radove i opremu na sistemu počev od Postrojenja u Majdevu do Merno-regulacionog bloka u Lipovcu i dalje do rezervoara, mernih blokova u Ćićevcu i Varvarinu.

Radovi se izvode u periodu od 05:00 časova u subotu 16.06.2018.god. do večernjih časova u nedelju 17.06.2018.godine, i u tom periodu će biti isključen magistralni cevovod Ø1000 kojim se pijaća voda distribuira sa postrojenja u Majdevu, i kada će biti obustavljeno vodosnabdevanje na teritoriji Grada Kruševca, Opštine Ćićevac i tri naseljena mesta na teritoriji Opštine Trstenik – Stopanja, Stari Trstenik i Bresno polje.
Planirano je, što je od izuzetnog značaja za održavanje kvaliteta vode, da se u okviru gore navedenih radova izvrši ispiranje magistralnog cevovoda od postrojenja u Majdevu do mernog bloka u Lipovcu, odnosno do Vatrogasnog doma gde se nalazi glavni ispust. Ovaj posao može da se izvede samo kada se obustavi isporuka vode korisnicima.
U trenutku upuštanja u vodovodni sistem, vodu ne treba koristiti za piće, i tek nakon izvršenih analiza kvaliteta vode od strane Zavoda za javno zdravlje odnosno kada Zavod za javno zdravlje objavi da je voda u potpunosti ispravna, može se koristiti i za piće .
Izvršene su detaljne pripreme za izvođenje radova, a posebno u izradi plana za vodosnabdevanje vodom za piće u vanrednim uslovima. To je podrazumevalo obezbeđenje većeg broja potrebnih cisterni i to iz obližnjih gradova, od vojske, od vatrogasne službe Kruševca, od JKP „Kruševac“.

Za sve ovo definisani su rasporedi, putevi kretanja, punjenja čistom vodom i to sve u vremenskim terminima. JKP „Vodovod-Kruševac“ će, u koordinaciji sa gradskim Štabom za vanredne situacije, tokom planskog isključenja, organizovati snabdevanje građana pijaćom vodom, tako što će biti obezbeđene fiksne i pokretne cisterne, na čitavom području gde bude isključeno redovno snabdevanje sa vodo-sistema Ćelije. Kruševljani će neprestano biti obaveštavani o rasporedu i kretanju svih pokretnih cisterni.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content