NASTAVLJENI RADOVI U DINO PARKU: Otvaranje do kraja godine !?

U Kruševcu su nastavljeni radovi na izgradnji Dino parka Šarengrad, projekta čija je ukupna vrednost 132,6 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova u drugoj fazi je 57,6 miliona dinara, a investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je obezbedilo 45 miliona dinara, i Grad Kruševac koji daje 12,6 miliona. Druga faza radova obuhvata izgradnju biletarnice, suvenirnice, poslovnih prostorija, kafe-restorana sa dečijom igraonicom, postavku urbanog mobilijara, elektro-energetske instalacije, video nadzor i telekomunikacione instalacije, izgradnju vodenih površina, ozelenjavanje, kaže Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševac.

Početak druge faze zvanično je započeo  20.jula a rok za završetak radova je 90 dana.

Ukupna vrednost radova u Dino parku u prvoj fazi iznosila je 75 miliona dinara.  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je dalo 60 miliona a Grad Kruševac 15 miliona dinara. 

U prvoj fazi urađena je kompletna drenaža terena, zatim hidrotehničke instalacije, postavljanje spoljne i atmosferske kanalizacije, izgrađene betonske ograde, postavljena žičana ograda a izgrađena su i kružna igrališta.

Ovaj kompleks, koji se gradi na prostoru pored Vatrogasnog doma, pored puta Kruševac – Kopaonik , namenjen je prvenstveno najmlađoj populaciji a sadržaće replike dinosaurusa raznih veličina, kao i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.

Šarengrad je koncipiran i prilagođen svim kategorijama stanovništva, kako po pitanju sadržaja tako i u smislu tehničke opremljenosti, a u parku će se nalaziti sadržaji predviđeni za igru, rekreaciju i zabavu najmlađe populacije. U centralnom delu parka nalaziće se kafe-restoran sa dečijom igraonicom, zatim suvenirnica, kao i vodene površine sa fontanom, dodaje Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševac.

Zabavni park Šarengrad prostiraće se na površini od 1,5 hektara a otvaranje se očekuje na jesen.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content